loading
close
SON DAKİKALAR

Can Ataklı annesini kaybetti

Can Ataklı annesini kaybetti
Tarih: 21.02.2019 - 11:02
Kategori: Yaşam

Gazeteci Can Ataklı'nın annesi Özkan Ataklı hayatını kaybetti.

Korkusuz gazetesi yazarı ve Tele1 televizyonu sabah yorumcusu Can Ataklı’nın annesi Özkan Ataklı vefat etti.

Can Ataklı bir süredir rahatsız olan annesi Özkan Ataklı’nın inançlı bir cumhuriyet kadını olduğunu belirterek, “Son üç gün öncesine kadar bilinci açıktı, gazetelerini okuyor, bir yandan anılarını el yazısıyla kaleme alırken, televizyondaki kız basketbol ve voleybol maçları ile bilgiye dayalı yarışma programlarını izliyordu. En büyük tesellimiz mücadele içinde ama mutlu bir yaşam sürmesi son üç gününe kadar da bilinci açık olarak bizleri yalnız bırakmaması oldu” dedi.

Özkan Ataklı'nın cenazesi Üsküdar Şakirin Camiinden 22 Şubat Cuma günü öğle namazından sonra kaldırılarak Ihlamurkuyu mezarlığında eşi Ahmet Ataklı'nın yanında toprağa verilecek.

Özkan Ataklı

1932 İstanbul doğumlu olan Özkan Ataklı, Kurtuluş Savaşı subaylarından emekli general Hıfzı Betin’in 5 kızından biriydi.

Yüksek Kimya Mühendisi olan Özkan Ataklı merhum eşi Kimya Mühendisi Ahmet Ataklı ile birlikte 1961 yılına kadar Şeker fabrikalarında çalıştıktan sonra Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsünde öğretmen oldu.

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nden emeli olan Özkan Ataklı binlerce öğretmenin yetişmesine katkı sağladı.

 

istanbulgercegi.com ailesi olarak Özkan Ataklı'ya rahmet, başta Can Ataklı olmak üzere ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları