loading
close
SON DAKİKALAR

Can Ataklı'nın Halk TV'deki Yazı İşleri programına son verildi

Can Ataklı'nın Halk TV'deki Yazı İşleri programına son verildi
Tarih: 10.04.2018 - 11:55
Kategori: Medya

Can Ataklı'nın 1 seneyi aşkın süredir Halk TV'de ekrana gelen Yazı İşleri programına son verildi.

Can Ataklı, bugün son kez ekrana gelen programında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Daha önce CHP eski PM üyesi Hüsniye Kaya'yı konuk alacağını duyurduğunu hatırlatan Ataklı, şöyle konuştu:

"Dün öğleden sonra Halk TV yönetimi artık benimle çalışmak istemediğini beyan etti. Bana bugün veda olanağı sağlandı. Ben de beni izleyen izleyicilerle teke tek kalayım, veda edeyim, dedim. Halk TV bundan sonra yeni ekiplerle, daha atak, düzgün şekilde yoluna devam edecek.

Halk TV yönetimi Ankara’da. Ankara yönetimi toplanmış, 'Doğan Medya Grubu’nun satışıyla yeniden yapılanmamız lazım’ demişler. Bu yapılanmada benim yerimin olmayacağına karar vermişler. Bunu bana tebliğ ettiler. Bana isterseniz veda edin, dediler. İzleyicinin ‘atıldı, kovuldu’ haberlerini okuması yerine ‘yolları ayırdık’ cümlesini ben sarf edeyim’ dedim.

Halk TV’de 3. dönemim. Son dönem profesyonel diyebilirim. Daha önce ücret almıyordum. Her defasında Halk TV’ye gelmeyi görev bildim. Haftada 5 gün yayın yapmak kolay değildi. Konuk almamız da isteniyor, 220’nin üzerine konuk ekrana çıktı. Normal vatandaştan da konuk aldık bir dönem. Önümüzdeki süreç artık zorlu. Doğan Medya Grubu iktidardan korktuğunu belli eden yayınlar yapmasına rağmen, ne kadar diz çöküyor desek de varlığı denge unsuruydu.

Bana bugüne kadar çok destek verdiniz. Teşekkür ediyorum. Sizlerden en çok duyduğum 'Aman Can Bey, kendine dikkat et başına bir şey gelmesin' cümlesiydi. Ben de 'Yalan söylemiyorum, hakaret etmiyorum, küfretmiyorum. Başıma neden bir şey gelsin' diyordum. Tabii herkes iktidardan bir şey gelmesini bekliyordu. İçeriden olacağını hiç tahmin etmemiştim."

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

ALİ İMİR

İçinde bulunduğumuz ve yaşamakta olduğumuz dönem son derece önemli ve kırılgan bir zaman dilimidir.
böylesine kritik dönemlerde halk Tv.Gibi halkın televizyonunun.kurumsal yapısını oluşturan Halk tarafından Özüne sözüne ve kişiliğine güvenilen Can ataklı gibi kıymetli bir gazetecinin görevden el çektirilmesi beyinlerde acaba düşüncelerini akla getiriyor.Eğer duyduğumuz doğruysa bu çok üzüntü vericidir.Tv.Yönetiminin bu konuyu Bir kez daha gözden geçirmelidir.

11.04.2018, 18:53
Raziye Yağcıoğlu

Ulusal kanal'ın yaptığı yanlı ve saçma programlardan sonra Halk tv.de çekilmez hale gelmiştir.Gezi olaylarında canını ortaya koyan Makbule Cengiz'i de utanmadan kapı dışına koymuşlardı.Buradan gitmesi gereken tek kişi ŞABAN'dır.Ben de seni kapı dışarı atıyorum Halk tv.Can ataklı Tele 1 'e git, orada ''ciddi düzgün'' muhalefet yapılıyor :(

11.04.2018, 17:40
turgut bagana

Halk tv chpnin basindaki miki maus gibi gaz alma operasyonundan baska bir sey degil artik bu chpden muhalefet filan olmayacagini ltf anlayin yani kk den lider mider olmaz akpartiye koltuk degnekliginden gayri yani degisik bir bahceli modeli arkadas

11.04.2018, 15:23
Ethem Köseoğlu

Can bey sizi severek izlerdik. Ama son programlarinizda çok sacmaladiniz. Chp ye Kılıçdaroğlu na ve özgür özel e saldırı da bulundunuz size yakışmadı.

11.04.2018, 11:02
Cemil Yavuz

Halk Tv ne yapmakta
doğrusu hiç mi hiç anlaşılamamakta.
Adeta şaşırtmakta. Can Ataklı ile Yazı İşleri, bu kanalda, hatta mevcut medyada çok etkili, isabetli, damardan bir muhlefet hattı çalıştırmakta. Konuşulmayanlar konuşulmakta; duyulmayanlar Yazı İşlerinden duyulmakta.
Farklı program konukları yelpazesi ile muhalefeti yaygınlaştırmakta. Konuk almadığı günlerde de adeta "tek kişilik dev kadro" olmakta. Öğlen saatinde insanları tv başına oturtup, tiryakisi yapmakta. Toplumda yeni duyarlılıklar yaratmakta.
Ne yani şimdi bu programı kaldırmakla, yöneticiler bir iş yaptığını mı sanmakta?
Bindikleri dala balta vurmakta. Can Ataklı gibi süper aktif bir programcıyı, bulmak kolay mı bu zamanda? Yararlanmak varken, neden atıl bırakılmakta? Bilinmelidir ki bu işlem, vicdanlarda, kamuoyunda karşılık bulmamakta. Kusura bakılmasın ama; Öyle"ben yaptım oldu" olmamakta. Bunca deneyimin, birikimin, yeteneğin, profesyonelliğin programcısı için böylesi, yakışmamakta. Vicdanları kanatmakta. Buradan tepkimi, protestomu ilan ediyorum ki karşılık da bulmakta. Can Ataklı'ya sahip çıkılacaktır ve de çıkılmakta. Kanal, yeniden düşünmeli gereğini yapmakta.

11.04.2018, 09:30
Yorum Yap

Facebook Yorumları