loading
close
SON DAKİKALAR

Çarşafa doğru

Çarşafa doğru
Tarih: 24.09.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Milli eğitimin çözüm bekleyene onlarca temel sorunu varken iktidar ikisini acilen çözdü; önce mescidi zorunlu hale getirdi, ardından türbanı serbest bıraktı.

Milli eğitimin çözüm bekleyene onlarca temel sorunu varken iktidar ikisini acilen çözdü; önce mescidi zorunlu hale getirdi, ardından türbanı serbest bıraktı.
Üniversitede türban Anayasa delinerek fiili olarak serbest bırakıldığında sıranın kamuya ve liseye geleceği ardından ilkokula kadar ineceği söylenmişti. Beklenen oldu.
Türban 9 yaşa kadar indi. Okullarda çarşafın yolu açıldı.
CHP milletvekili Nur Serter: “Sorumluluk sadece iktidarda değil,bütün bu olup bitene çanak tutan muhalefet de bu suçta pay sahibidir” diye konuşuyor.
Nur Serter, isim vermeden Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan söz ediyor. Türbanın üniversiteye girmesini destekleyen Kılıçdaroğlu, kamuya ve liselere girmesinin de önünü açtı. Kendi katkısıyla varılan noktayı şimdi susarak izliyor.
Kemal Bey’in İslami devlet projesinin arka plandaki destekçisi olduğu görüşümüz sürüyor.
Diğer destekçiler de bu ülkenin aydın geçinenleri... Türbanı bir özgürlük projesi olarak desteklediler. Türkiye’nin İran olacağını söyleyen Cumhuriyetçilerle ekranlarda laikçi vs. diye dalga geçtiler. Şimdi ise susuyorlar.
Bu yıl ayrıca 7 bin okul müdürü görevden alındı, yerlerine iktidara yakın olanlar atandı.
Eğitim hızla ve zorla imam hatipleştiriliyor...
Laik eğitim hızla dini eğitime dönüştürülüyor.
Atatürk’ün hedefi Türk kültürünü muasır medeniyetler düzeyine çıkarmaktı
AKP’nin hedefi Türkiye’yi şeriatçı Arap kültürünün kanatları altına sokmak...
Bu yolda başarıyla ilerliyorlar!

Anaokulu dahil!

Eğitim Bakanı Nabi Avcı, türbanın 5. sınıftan itibaren serbest olduğunu söylerken... CHP’nin öğretmen kökenli Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay kritik noktaya dikkati çekiyor:
“Türbanı serbest bırakmak için değişiklik yapılan yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okul öğrencilerini kapsıyor. Bu yönetmelikte okullar ilk, orta diye kategorize edilmiyor. Dolayısıyla türban ve çarşaf serbestisi Bakan Avcı’nın iddia ettiği gibi 5. sınıflar ve sonrası için değil, ilkokul hatta okul öncesi eğitim, yani ana okulları için bile geçerli. Ancak ilk başta fazla tepki çekmemek için türbana bu öğretim yılında ilk öğretimde izin vermeyecekler. Ona sıra seneye gelecek.”

Milli eritim...

Milli eğitimdeki kalite düşüklüğü had safhada. Bunun çarpıcı kanıtlarından biri kısa adı PİSA olan ve OECD’ye üye 60 ülke öğrencileri arasında yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı adlı sınav. Fen, matematik ve dil kategorilerinde yapılan bu sınavda Türkiye 60 ülke arasında 57’nci, yani sondan 3. sırada. Ama bütün bunların iktidar partisi ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı için önemi yok. Onlar
için önemli olan mescit ve türban. Daha doğrusu bu iki şey üzerinden oy devşirip iktidarlarını sürdürebilmek...”

KUL

CHP üyesi Yakup Kepenek, Cumhuriyet’teki yazısında özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok sık kullandığı “Kul hakkı” deyimine değiniyor... Diyor ki:
“Siyasal İslam, siyasetin tamamına giderek yerleşiyor; egemen oluyor.
Kul hakkı deyiminin siyasetin dilinden düşmemesi; bu bağlamda AKP iktidarının ısrarla kul hakkı yemekle suçlanması, bu sürecin en son ve ilginç örneklerinden yalnızca biridir.
Çağımızda kul hakkı olmaz, insan hakkı olur!
Kul hakkı kavramı insanı sadece “kul” olarak algılayabilir; bu nedenle tanımı gereği insan hakkını içeremez; kulun hakkı ise kendisine verilen kadar olur; hak kavramıyla bağdaşmaz...”
AKP vatandaşı “kul” olarak görüyor.. Oysa kullar çoktan vatandaş oldu...

Şimdi ABD’nin vurduğu IŞİD hedeflerini Suriye vurduğunda “Esad katliam yapıyor” diyorlardı.
***
Okullar Kuran kursuna döndüğüne göre Diyanet izin verse de normal eğitim artık camilerde yapılsa...
Akif Kökçe

AHABER

Yüksek Seçim Kurulu, AKP’nin yayın organlarından A Haber’e 7 yayın durdurma cezası verdi... Cezaların 3’ü haber bülteninde seçimleri etkileyecek yayın yapıldığı gerekçesiyle... 4’ü de seçim sonuçlarının erken açıklanmasıyla ilgili...
Yüksek Seçim Kurulu A Haber’e yerel seçim sürecinde de çok sayıda ceza vermişti.
Bu cezalar ne işe yarıyor.. Hiç....
Kanal seçimi etkiliyor... Siz bir ay sonra yayın durdurma cezası veriyorsunuz. Kanal zaten iktidarca beslendiği için bu yayın yasağından herhangi bir zarar görmüyor. Sonuçta seçimi etkilediğiyle kalıyor.
Olay YSK’nin de katıldığı bir tiyatrodur. Muhalefet partileri de durumu kabulleniyor. Sesleri çıkmıyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları