loading
close
SON DAKİKALAR

Çarşı Grubu Olimpiyat Stadı'na gelmedi

Çarşı Grubu Olimpiyat Stadı'na gelmedi
Tarih: 15.09.2014 - 23:31
Kategori: Gündem

Çarşı grubu Rizespor maçına gelmediler. Çarşı grubu kendisi için ayrılan yerlere pankartlar ve notlar bıraktı.

SÜPER Lig’e deplasmanda 1-0’lık Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan Beşiktaş’ın, sahasındaki ilk lig karşılaşmasında tribünler boş kaldı… 'Darbeye teşebbüs etmek' iddiasıyla aralarında Çarşı Grubu üyeleri de bulunan 35 kişi hakkında müebbet istemi ile dava açılmasını protesto eden Çarşı grubu Rizespor maçına gelmediler. Çarşı grubu kendisi için ayrılan yerlere pankartlar ve notlar bıraktı.

Çarşı Grubu maça gelmeyerek protesto ederken sadece birkaç Çarşı Grubu üyesi tribünü organizae etmek amacıyla maça girdi.

BEŞİKTAŞ’ın taraftar grubu Çarşı’nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi Gezi eylemlerinde ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ile suçlanmasının ardından ilk maç olan Çaykur Rize karşılaşmasında Çarşı’nın da yer aldığı Doğu Tribünü'nde “Beşiktaş Çarşı, darbelere karşı” tezahüratı yükseldi. Bu protesto diğer tribünlerden de alkış aldı.

SÜPER Lig’e deplasmanda 1-0’lık Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan Beşiktaş’ın, sahasındaki ilk lig karşılaşmasında tribünler boş kaldı… 500’ü özel güvenlik olmak üzere yaklaşık 1200 güvenlik görevlisinin hazır bulunduğu Beşiktaş-Çaykur Rize maçının başlamasına yarım saat kala tribündeki siyah beyazlıların sayısı 6000’de kaldı.

Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde Yunan ekibi Asteras Tribolis ile karşılaşacak olan siyah beyazlıların lig maçını Türkiye Futbol Federasyonu’nun pazartesi gününe alması, bunun yanında Beşiktaş’ın iç saha maçlarının Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşımın güçlüğü nedeniyle Rize maçına ilgi fazla olmadı. Yaklaşık 6 bin Kartal tribündeki yerini aldı.

Çarşı Grubu Olimpiyat Stadı'na gelmedi

ÇARŞI'YA TÜM DÜNYADAN DESTEK GELMİŞTİ

'Darbeye teşebbüs etmek' iddiasıyla aralarında Çarşı Grubu üyeleri de bulunan 35 kişi geçtiğimiz günlerde ağırlaştırılmış müebbet istemiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedilmişti. İlk davaları 16 Aralık'ta görülecek olan Çarşı'ya günden güne dünyanın dört bir yanından destek geliyor. Önce Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, “Barışçıl protestoları destekliyoruz. Türkiye'nin ifade özgürlüğüne sahip çıkmasını istiyoruz ” demiş, önceki gün de hem Borussia Dortmund hem de Bayern Münih taraftarları, hazırladıkları pankartlarla "Çarşı'nın yanındayız” mesajı vermişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları