loading
close
SON DAKİKALAR

'Çavuşoğlu, Lavrov ve Zarif, gelecek ay Astana’da Suriye’yi konuşacak'

'Çavuşoğlu, Lavrov ve Zarif, gelecek ay Astana’da Suriye’yi konuşacak'
Tarih: 13.02.2018 - 15:54
Kategori: Dünya

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in gelecek ay başkent Astana’da bir araya gelerek Suriye’deki durumu ele alacağını söyledi.

Gazetecilere konuşan Abdrahmanov, Astana'daki Suriye barış görüşmelerinin 9. turunun Çavuşoğlu, Lavrov ve Zarif'in bir araya gelmesinin ardından gerçekleşeceğini bildirdi.

Tarih, gündem ve görüşmenin yeri üzerinde çalışılmaya devam edildiğini belirten Abdrahmanov, Astana'nın seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Abdrahmanov "Rusya, İran ve Türkiye gibi üç ülkenin dışişleri bakanlarını bir araya getirmek için biraz çaba gerekiyor. Halihazırda doğuda gelişen olaylar doğrultusunda yoğun bir program var. Bu nedenle görüşme büyük ihtimalle martta olacak. Bu ayki teknik görüşmenin ardından program konusunda mutabık kalmak zor olacak" dedi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bodganov da, dışişleri bakanları arasındaki toplantının mart ayında gerçekleştirebileceğini söylemişti.

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları