loading
close
SON DAKİKALAR

Cem Vakfı'ndan '2 Temmuz' uyarısı!

Cem Vakfı'ndan '2 Temmuz' uyarısı!
Tarih: 30.06.2016 - 15:45
Kategori: Sağlık, Yaşam

CEM Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, Sivas Olayları'nın 23'üncü yıldönümü nedeniyle kentte yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi

CEM Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, Sivas Olayları'nın 23'üncü yıldönümü nedeniyle kentte yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, "Teröre ve provokasyonlara asla müsaade etmeyin" dedi.
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları'nın 23'üncü yıldönümü nedeniyle cumartesi günü kentte anma etkinlikleri yapılacak. Etkinlikler öncesi Alilbaba Cemevi'nde basın toplantısı düzenleyen Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, 1993 yılının Türkiye için karanlık bir yıl olduğunu ve bu acının Türkiye'nin acısı olduğunu söyledi. 1993 yılında birileri tarafından senaryo yazıldığını belirten Dağ, şöyle dedi:

"Bu senaryonun figüranları ortada. Ama bu senaryoyu yazanlar hala ortada yok. Yaşanan olay; bir insanlık suçudur. Biliyoruz ki bu zihniyetin asıl amacı; Atatürk önderliğinde kurulan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaktır. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk ulusunun duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır."

"TERÖRE VE PROVOKASYONLARA MÜSAADE ETMEYİN"

Bu yıl yapılacak anma etkinliklerine değinen Dağ şöyle dedi:

"Buna benzer katliamların olmaması için eski Madımak Oteli önünde anma etkinlikleri yapılacaktır. Anma etkinliklerine katılan yada katılmayan tüm canlardan istirhamım, sağduyulu olmalarıdır. Asla ve asla teröre ve provokasyonlara müsaade etmeyin. Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı insanlığa yakışır bir şekilde analım. Bu elim olayın ilimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmaması temennisiyle herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum."

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

2 Temmuz Tertip Komitesi adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım ise şöyle konuştu:

"Madımak olaylarının 23'üncü yılında karanlığa, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı 'barış, demokrasi ve laiklik' için alanlarda olmaya devam edeceğiz. 2 Temmuz'da Madımak'ta olmak; katledilen 35 yazar, şair, ozan, semah dönen gençler, aydın ve otel çalışanını anmak içindir. 2 Temmuz da Madımak'ta olmak, Madımak otelinin utanç müzesi olması içindir. Katillerin ismini utanç müzesinden silmek içindir. İnsanım diyen herkesi gücümüze güç katmaya çağırıyoruz."

Şube Başkanı Yıldırım, Cumartesi günü saat 10.00'da dernek binaları önünde toplanıp Mevlana Caddesi üzerinden eski Madımak Oteli önüne geleceklerini söyledi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları