loading
close
SON DAKİKALAR

Cemaat sınavda!

Cemaat sınavda!
Tarih: 23.07.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Hrant Dink cinayeti, Ergenekon ve ardından Balyoz tertibine hazırlık için bir komploydu.

Yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak dün sabah 05’ten itibaren kimi emniyet mensupları hakkında arama ve gözaltı işlemleri yapıldı. Açıklamaya göre Selam Tevhid diye olmayan bir örgütü izleme iddiasıyla Başbakan, bakanlar ve kimi yetkililer dinlemeye alınmış. Sahte kimlik ve belge ile yasa dışı dinleme ve izleme yapılmış. Gözaltı sayısının 70’i aşacağı bildiriliyor.
Bu soruşturmanın sonucunu beklerken... Gelelim eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un son ifadelerine...
Sabri Uzun, Hrant Dink’in öldürüleceğine ilişkin raporların cemaatçi görevliler tarafından kendisinden saklandığını açıklıyor.
Cemaatçilerin “Ülkede ulusalcı bir yapılanma olduğuna yetkili makamları inandırmak için” bazı eylemlere imkân hazırladığını anlatıyor.
Öncesinde tabii F. Gülen’den gelen: “Ulusal dalgayı aşacağız” mesajı var.
Daha öncesinde de ulusalcı Cumhuriyet mitingleri...
Hrant Dink cinayeti, Ergenekon ve ardından Balyoz tertibine hazırlık için bir komploydu.
Ergenekon soruşturmasıyla başlatılan korku döneminde ulusal duygular ve düşünceler üzerinde büyük bir baskı kuruldu.
Yüzlerce yurtsever tutuklandı, yıllarca hapis yatırıldı.
Ulusalcı sesler ve güçler bastırılınca Türkiye’yi Ortadoğu’da maceraya sürüklemek, PKK’ye teslim olup tavizler vermek, eğitimi imam hatipleştirmek vs kolaylaştı... Ulusalcılara saldırının amacı da zaten buydu.
Ortaklık çözülürken iplikler de pazara çıkıyor. Umarız Cemaat - AKP ortaklığının ve onların üzerindeki gücün işbirliği ve marifetleri de bir gün ortaya dökülür...

Sürç-i lisan!

Dün günlerden salı idi ve AKP’nin grup toplantısı vardı. Tayyip Erdoğan bir saate yakın konuştu. Her zamanki gibi yine ağzından ballar damladı, inci tanecikleri döküldü. İşte onlardan bazıları;

(Muhalefete) Alçakça iftira ediyorlar... İşbirlikçiler, mütekebbirler (kibirliler)... Çıkınınızda tek şey var; yalan, iftira, takiye. Siz busunuz... Dürüst olun, dürüst... Omurgalı olun, omurgalı... Şerefli olun, şerefli.... Bir nebze olsun haysiyetli olun.... İhanet şebekeleri.

(Yandaş olmayan medyaya ve gazetecilere) Dalkavuk ve satılmış medya... Dalkavuk ve satılmış kalemler.

(Kemal Kılıçdaroğlu’na) Kendi ülkesine Fransız... Kendisini rezil etmekten bile kaçınmıyor... Cehalet paçalarından akıyor... Sadece sırıtıyor, her zamanki pişkinliğiyle.

Siz de bir nebze olsun haysiyetli olun. Dikkat edin bu iftiraları İsrail gündeme taşımıyor, bu iftiraları İsrail medyası gündeme taşımıyor. Bu iddiaları dalkavuk ve satılmış medya, dalkavuk ve satılmış kalemler gündeme taşıyor.
Tayyip Erdoğan “Veda hutbesi” kıvamındaki bu zarif cümlelerle süslediği konuşmasını, “Sürç-i lisan ettikse affola” diye noktaladı.
77 milyonu temsil ettiğini söyleyen bir Cumhurbaşkanı adayının kucaklayıcı konuşmasını keyifle izledik!

ÜMİT

Ümit Milli Basketbol takımımız, İspanya, Sırbistan, İtalya, Litvanya gibi bu sporda ileri ülkelerin takımlarını eze eze yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
Hem ciddi ve uzun bir çalışmanın ürünüydü bu şampiyonluk... Hem inançlı ve kararlı gençliğin ne büyük başarılara imza atabileceğinin göstergesi...
Ümitlerimizi yürekten kutluyoruz...
Atatürk dindar ve kindar gençlik değil ulusun göğsünü kabartacak, sporda, sanatta, bilimde dünyaya örnek olacak bir gençlik hedeflemişti.
Bu gençlik işte o gençlik...
Gençlik ulusal duygusunun gücüne, bilime, çalışmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya inandığı ölçüde büyür ve yükselir. Bu gençlik o gençlik.

Dünyadaki Müslüman ülke sayısı 63... Bugüne dek 3 ülke İsrail Büyükelçisi’ni kovdu.
Bunlar Şili, Venezuela, Küba. Üçü de Müslüman değil, solcu... Müslüman ülkeler mi?
Sadece “Kahrolsun İsrail” nutukları atıyor, halkları da yutuyor.

KELEP

Gözaltına alınan eski polis yetkililerinden bazılarına dün ters kelepçe takılmıştı. Yurt Atayün’ün ağabeyi “Kardeşim gidip kendi ayaklarıyla teslim oldu ama gazetecilere gösteriş için kelepçe taktılar” diyordu. Şahıs bunu hakedecek bir şey yaptıysa bilemeyiz. Ama sırf gösteriş veya intikam için kurallar zorlanırsa suçlular mağdur ve mazluma dönüşür. Adalet ancak adil soruşturma ve yargılama sonucu gerçekleşir. En güzelini Amirallere Suikast Davası’nda yargılanırken intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar söyledi dün:
- Çok canımızı yaktınız. Çok zulmettiniz. Umarım siz adil hukuktan mahrum kalmazsınız...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları