loading
close
SON DAKİKALAR

Cemal Süreya Kadıköy'de anıldı

Cemal Süreya Kadıköy'de anıldı
Tarih: 11.01.2019 - 15:33
Kategori: Kültür & Sanat

İkinci Yeni şiirinin önemli şairlerinden Cemal Süreya, vefatının 29. yılında Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile düzenlenen anma etkinliği, 9 Ocak Çarşamba akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Cemal Süreya Derneği Başkanı Seyyit Nezir’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Mehmet Aydın, Beyazıt Kahraman, Selahattin Bağdatlı, Gülsen Tuncer, Hüseyin Köroğlu şairin şiirlerini okudu,  tanıklıklarını anlattı.

Etkinliğe Süreya’nın uzun yıllar Kadıköy’de birlikte yaşadığı eşi Zuhal Tekkanat da katıldı.

HAMZAÇEBİ: SIKIŞTIĞIMDA İÇİMDEN CEMAL SÜREYA OKURUM

CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, burada yaptığı konuşmada “Cemal Süreya ‘her ölüm erken ölümdür’ sözlerinin de geçtiği şiirini yazdıktan sayılı günler sonra ben Şişli Osmanağa Camii’nde bir cenaze törenindeydim. Onunla hep uzun ve güzel yıllar geçirmeyi hayal etmiştim. Kendisi bana ‘ben dünyanın en büyük şairiyim’ demişti. Kimseye saygısızlık olmasın ama ben gerçekten buna inanıyorum. Onun şiire yüklediği anlam ve kullandığı imgeler benim için çok değerli. Bugün hala kendimi kötü hissettiğimde veya sıkıştığımda içimden bir Cemal Süreya şiiri okurum” dedi. Hamzaçebi konuşmasının ardından Cemal Süreya’nın “Ülke” şiirini okudu.

SÜREYA’YI ŞİİRLERİYLE ANDILAR

Anma etkinliğine birçok Cemal Süreya dostu şiir ve konuşmalarıyla katkı sağladı. Eğitimci Beyazıt Kahraman, Süreya’nın düz yazılarını anlatırken akademisyen Selahattin Bağdatlı İkinci Yeni anlayışını ele aldı. Eğitimci şair Mehmet Aydın etkinlikte “Göçebe” şiirini okurken, tiyatro ve sinema oyuncusu Hüseyin Köroğlu “Sevgilim, Bir Günün…” ve “Üvercinka” şiirini okudu.

Etkinlikte “Ortadoğu” şiirini seslendiren oyuncu Gülsen Tuncer yaptığı konuşmada, “Eğer bir ülkede bir belediye başkanı, bir milletvekili çıkıp da bir edebiyatçının gününde konuşma yapıyor, şiir okuyorsa o ülkede hala umut var demektir. Yeni yıl iyi ve güzel insanlara iyilik getirsin, kötülerin canı cehenneme” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

ERKAN TÜFEKÇİOĞLU

Güzel bir gece idi. Kadıköy Belediyesi ne teşekkürler. Ayrıca anılması gereken daha bir çok değerimizi de yakından tanımaya hasretiz.Bu güzel anmaların sayısının artmasını diliyorum.

11.01.2019, 16:46
Yorum Yap

Facebook Yorumları