loading
close
SON DAKİKALAR

Cemil Çiçek: Gülen'in iade edilmeyeceği kanaatindeyim

Cemil Çiçek: Gülen'in iade edilmeyeceği kanaatindeyim
Tarih: 26.07.2016 - 18:12
Kategori: Siyaset

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmeyeceği kanaatini taşıdığını söyledi.

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmeyeceği kanaatini taşıdığını söyledi. Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin, "Müttefikimiz ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecekse oturup düşünmek lazım. ABD, Müttefikimiz, dostumuz ise iade etmesi lazım. gelsin yargılamayı da takip etsin kendisi. Kanaatimi soruyorsanız, iade etmeyeceği gibi bir düşüncem var. Karar çıkınca da bu görüşümün nedenini izah ederim. Ya iade etmeyecek ya da 3. bir ülkeye gitmesine müsaade edecektir. Tavşana kaç tazıya tut hikayesi" dedi.

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin Çiçek şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'da bir zındık hareket, Türkiye'yi ciddi şekilde sıkıntıya sokan ve devletin işleyişinde büyük hasralar meydan getiren bir darbe teşebbüsü. Ayrı bir galakside yaşamıyoruz. Dışarının Türkiye'ye bakışı önemli çünkü, Türkiye dünya ile entegre olmaya çalışan bir ülke.

"ABD Fehullah Gülen'i ya iade etmeyecek ya da 3. bir ülkeye gitmesine müsaade edecek"

Müttefikimiz ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecekse oturup düşünmek lazım. İade etmesi lazım. Çok kolay olur mu? ABD'nin geçmişte de ipe un serdiğini biliriz. Müttefikimiz, dostumuz ise iade etmesi lazım. Gelsin yargılamayı da takip etsin kendisi. Kanaatimi soruyorsanız, iade etmeyeceği gibi bir düşüncem var. Karar çıkınca da bu görüşümün nedenini izah ederim. Ya iade etmeyecek ya da 3. bir ülkeye gitmesine müsaade edecektir. Metin Kaplan'ın iadesini istedik Almanya'dan defalarca. Ne zaman ki işe yaramaz hale gelecek artık Almanya'nın o zaman iade ettiler. Artık bu terör örgütü başının işe yarayıp yaramadığını da bu vesileyle test etmiş olacağız. Hala işe yarıyorsa bu inek süt verecekse o türlü çevrelere bunu iade etmeyeceklerdir. Vermeyeceklerse, göndereceklerdir. Ya bize gönderecek veya başka bir ülkeye. Türkiye bu defa da haydi … iade. Tavşana kaç tazıya tut hikayesi. Uluslararası ilişkilerde maalesef böylesine çirkin bir oyun oynanıyor. Bir sapık ideolojisi, bağlılık ve biat kültürü ile ne halt edeceklerse onu edeceklerdi. Bu da bizim değil başkalarının işine yarayacaktı. Çok şükür başarısız oldu."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları