loading
close
SON DAKİKALAR

Çevre Mühendisleri Odası'nın '2017 Hava Kirliliği Raporu' Meclis gündeminde

Çevre Mühendisleri Odası'nın '2017 Hava Kirliliği Raporu' Meclis gündeminde
Tarih: 17.10.2018 - 12:46
Kategori: Gündem

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz Çevre Mühendisleri Odası tarafından açıklanan 2017 Hava Kirliliği Raporu’nu Meclis gündemine taşıdı

Çevre Mühendisleri Odası tarafından açıklanan 2017 Hava Kirliliği Raporu’na göre; Türkiye'de partikül madde ve kükürt dioksit açısından sadece altı ilin havası standartlara uygun, diğer illerin havası insan sağlığını olumsuz etkileyecek düzeyde kirli ve Adana Türkiye'nin havası en kirli üçüncü ili.

Adana Valilik İstasyonu Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu'ndan alınan veriler neticesinde, partikül madde toleranslı yasal limit değeri miktarı 2016 yılı içerisinde 51 defa, 2017 yılında ise yıl sonunda 88 defa aşıldığı ortaya çıktı. 

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz Adana'daki hava kirliliği sorunu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle  bir soru önergesi verdi. HDP'li Peköz ayrıca Türkiye'deki hava kirliliği sorunu ile ilgili acil önlem alınması gerekliliğinden hareketle yapılabileceklerin belirlenmesi amacıyla bir araştırma önergesi sundu. 

Kemal Peköz'ün Çevre Mühendisleri Odası tarafından açıklanan 2017 Hava Kirliliği Raporu’na dayanarak soru önergesinde cevaplanması istemiyle şu soruları sordu:

"2018 yılı içerisinde partikül madde toleranslı yasal limit değeri nedir ve yasal limit kaç kere aşılmıştır?

  1. Bahsi geçen değerlerin yasal limit sayısını aşmasının nedeni araştırılmış mıdır? Bu konuda Bakanlığınızın sorumluluğu nedir?
  2. Bakanlığınız tarafından Adana'da yaşanan hava kirliliğini azaltmak ile ilgili bir tedbir planlanmış mıdır?
  3. Bakanlığınız tarafından illerde kurulan hava kirliliği ölçüm istasyonları verileri yeterli ve sağlıklı mıdır?
  4. Hava kirliliği ölçüm istasyonlarının artırılması ve daha verimli çalışması için bir planlamanız var mıdır?"


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları