loading
close
SON DAKİKALAR

Çevrecilerden sempozyum

Çevrecilerden sempozyum
Tarih: 28.04.2016 - 22:20
Kategori:

Adana I. Çevresel Paylaşım Sempozyumu Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde 29 Nisan Cuma günü başlıyor.

Adana I. Çevresel Paylaşım Sempozyumu Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde 29 Nisan Cuma günü başlıyor. 

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi öğrenci komisyonu yürütücülüğünde yapılacak olan sempozym 3 gün sürecek. Türkiye’nin birçok yerinden bilim insanının da katılacağı sempozyumda çevre adına her konu enine boyuna irdelenecek.

ÇEVRE SORUNLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, artan nüfus ve gelişen teknolojilere ayak uydurmak istenirken tüketim alışkanlıklarının değiştiğini ve dünyada olduğu gibi Çukurova bölgesinde de çevre sorunlarının her geçen gün artığına dikkat çekti.

Çevre ile ilgili sorunların çeşitliliğine eğinen Doğan şöyle konuştu;

“Çevre mühendisliği, çevre sistemlerinin daha karmaşık hale gelmesi, değişen dünya ve yaşam düzenine göre oluşan çevresel sorunlara ve problemlere çözüm bulma gerekliliği ve bu problemlerin çeşitliliğinin giderek artması nedeniyle, dünyaca kabul edilen ayrı bir disiplin haline gelmişken, ülkemizde henüz hak ettiği konumda değildir. Çevresel sorunlar artmakta lakin çözüm bulma yönünde hizmet üretme ters orantılı olarak azaltılmaktadır. Bu durum mesleğin görevli ibaresiyle itibarsızlaştırılıp farklı meslek gruplarına pay edilmeye çalışılması ve istihdamdaki yetersizlikle net olarak görülebilir.Yanı başımızda nükleer, arka bahçemizde onlarca termik santral yapımı planlanmakta ve mevcut çevresel tahribatlara yenileri eklenmektedir”

AMAÇ; KALICI BÜTÜNSEL ÇÖZÜMLER SUNMAK

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan sözlerini şöyle tamamladı;
“Adana I. Çevresel Paylaşım Sempozyumunda; Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubemizin gelecek nesillerin yaşamda ki payı adına verdiği mücadeleyi ortaklaştırmak, çevresel sorunlara dikkat çekmek, geçici çözümler yerine, kalıcı bütünsel çözümler sunmak amacıyla öğrenci komisyonumuz yürütücülüğünde düzenlenmektedir”

Vişne haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları