loading
close
SON DAKİKALAR

Cezaevindeki linç sırasında radyoyu açmışlar

Cezaevindeki linç sırasında radyoyu açmışlar
Tarih: 22.09.2018 - 17:22
Kategori: Gündem

Gizli tanık, Yurdakul’un darp edildiği saatlerde radyo sesinin sonuna kadar açıldığını söyledi.

Balıkesir L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda adli hükümlü olarak kalırken diğer mahkûmlar tarafından işkence edilerek öldürülen Ulaş Yurdakul ’un ölümüne ilişkin açılan davanın duruşmasına SEGBİS ile bağlanan ‘x’ kod adlı gizli tanık, Yurdakul’un darp edildiği saatlerde radyo sesinin sonuna kadar açıldığını söyledi. Gizli tanık, “Ulaş’ın daha öncede dövüldüğünü gardiyanların bilmemesinin imkânı yok” ifadelerini kullandı.

Her gün dövmüşler

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre Balıkesir 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bazı sanıklar ve Ulaş yurdakul ’un ailesi katıldı. Dinlenen gizli tanık ‘x’ sanıklardan birin kendisine Yurdakul’u ara ara dövdüklerini söylediğini belirterek sayımlarda Yurdakul’un koluna girildiğini söyledi. Gizli tanık, “Maktül sorunlu biriydi. Sürekli darp ve cebire maruz kalıyordu. Ben maktül hayatını kaybettiğinde de koğuştaydım. Geceleyin radyonun sesini sonuna kadar açmışlardı. Aşağıdan radyo sesi geliyordu, ben maktülün bu arada darp edildiğini düşünüyorum. Fakat yılbaşı gecesi ve devamında ben maktülün darp edildiğini görmedim. Şu an mahkemenizde yargılanan sanık olan herkes bu kişiyi darp etmiştir. Ulaş’ın daha öncede dövüldüğünü gardiyanların bilmemesinin imkânı yok” ifadelerini kullandı. Dinlenen bir diğer tanık U.H, Yurdakul ile 8 aya yakın bir süre aynı koğuşta kaldığına değinerek “Ulaş’ı sürekli dövüyorlardı.

Sanıklardan Bülent Kocaman, İbrahim Armağan, İdris Çakmak, Nihat Şen, Serkan Evran neredeyse her gece Ulaş’ı dövüyorlardı. Murat Sevim de zaman zaman dövüyordu. Ayrıca koğuşta Murat Sevim’e uyuşturucu etkisi olan haplar yazılıyordu, bunu başkaları da içiyordu. Ben bu koğuştan yaklaşık olayın 3-4 ay öncesinde çıktığım için son zamanlarda yaşananları bilmiyorum” diye konuştu. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi ve iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için ek süre verilerek ertelendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları