loading
close
SON DAKİKALAR

ÇGD: Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır

ÇGD: Sözcü’ye yönelik operasyon derhal durdurulmalıdır
Tarih: 19.05.2017 - 17:29
Kategori: Medya

Çağdaş Gazeteciler Derneği, bugün Sözcü gazetesine yönelik yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, bugün Sözcü gazetesine yönelik yapılan operasyona ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada "Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyon derhal durdurulmalı, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskılara son verilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

ÇGD'nin açıklaması şöyle:

"Siyasi iktidar, Sözcü gazetesine yönelik operasyonla bir kez daha gerçekleri gizlemeye ve halkın doğru haber alma hakkını engellemeye çalışmaktadır.
AKP iktidarının, geçen yıl yaptığı bir haberi bahane ederek Sözcü Gazetesi'ne yönelik bir sindirme operasyonu başlatmıştır. Sadece bir habere veya haberlere imza atan bir muhabirin ve gazetenin hedef alınması haberciliğe ve basın özgürlüğüne tahammülsüzlüğün açık bir göstergesidir. Bir tweetten gazeteci tutuklayan, bir haberden örgüt yaratacak kadar küçük planlar peşine düşmüş siyasi iktidar şunu çok iyi bilmelidir; Gerçek gazeteciler için basın özgürlüğü lütfedilmiş ve iki operasyonla vazgeçilecek bir değer değildir. Aksine baskılara karşı verilen mücadeleyle var edilmiş temel demokratik bir haktır.

Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyon derhal durdurulmalı, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskılara son verilmelidir."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları