loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Antalya İl Başkanı Kumbul'dan AKP Antalya İl Başkanı Taş’a yanıt

CHP Antalya İl Başkanı Kumbul'dan AKP Antalya İl Başkanı Taş’a yanıt
Tarih: 16.11.2018 - 12:33
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Sivil Düşünce Derneği’nin düzenlediği “Antalya’ya Hizmet Eden Başkanlar” toplantısına katıldı.

AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında “Konyaaltı’nda bizim adayımız olacaktı” iddialarına yanıt veren Kumbul, “Konyaaltı Belediye Başkanımız 20 yıldır Belediye başkanlığı yapıyor. Bizim için asıl olan belediye başkanımızın ne dediğidir. Böyle bir görüşme olmadı dediyse olmamıştır. Bu konuda belediye başkanımızın sözlerinin arkasındayız” dedi.

“ETİK BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR”

CHP’nin Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığında, belediye çalışanlarının başka partiye oy verdiği için işten çıkarılmayacağını belirten Kumbul, şunları söyledi:

“Menderes Bey daha önce de belediye başkanı oldu. Belediye çalışanları olarak bu kadar ağır bir travma yaşanmadı. 2014 Mart’ından sonra binlerce belediye çalışanı insan işsiz kaldı, sürgüne gönderildi. Bu olayların sebebi, başka bir partiye destek vermek veya sosyal medyada paylaşım yapmak olmamalıydı. 24 Haziran seçimlerinden önce Büyükşehir Belediyesi çalışanlardan bize telefonlar geldi, Cam Piramit’te bir araştırma şirketi tarafından belediye çalışanlarına, AKP’nin saha çalışmaları için eğitim verildiğini söylediler. Bunun suç olduğunu arayan arkadaşlarımız biliyor ve ben bu arkadaşları tanımıyorum. Bu çalışmayı yerel seçimlerde de yapmaları istenmiş. Belediye personelini saha çalışmalarında kullanmak etik bir davranış değildir.”

Millet İttifakı’yla ilgili soruları yanıtlayan Kumbul, şöyle konuştu:

“Referandumla beraber sistem değişti. Artık seçimlerden önce ittifaklar yapılıyor. Meral Hanımla, Genel Başkanımız görüşme yaptı. İyi Parti’yle zaten tabanda bizim ilişkimiz devam ediyor. Çatıda bununla ilgili bir adım atıldı ve Antalya ittifak yapılabilir iller arasında  adı geçiyor. İlçe başkanlarımıza seçime şimdiden hazır olmaları için sandık görevlerine kadar yazmalarını, diğer siyasi partilerimizin ilçe başkanlarımızla istişare halinde olmalarını söyledim. İttifak yapılması durumunda hangi ilçede kim aday olabilir, ittifak olmaması durumunda 19 ilçede en güçlü adayların kimler olması gerektiğine dair çalışmalarımız devam ediyor. Her türlü sonuca hazır durumdayız. Yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini CHP’nin alacağını biliyorum.”

“KEPEZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayının Aralık’ın 10’unda açıklanacağını belirten Başkan Kumbul, şu ifadeleri kullandı:

“Diğer partilerin adayları kim olur diye bakmıyoruz. Beş aday adayımız var, aday adayı olmadan ismi geçen büyüklerimiz var. Hangisi aday olursa olsun Büyükşehir’i alabileceğimizi düşünüyoruz. Anket sonuçlarını beklemek lazım.  Muhittin Başkan 15 yıldır bizim partimizde belediye başkanı. ‘Muhittin Böcek Büyükşehir Belediye Başkanı olmazsa kendi ilçesine geri dönemez’ diye yasal bir düzenleme yok.  Kendi ilçesine dönmezse bile Sayın Böcek’in parti için çalışacağına inanıyorum. Muhittin Beyin partililiğinin sorgulanmaması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi adayı belirlenmeden Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez İlçesi’nin isimlerini belirlemeyi düşünmüyoruz ama Kepez çok büyük bir yer. Bizim için çok önemli. Büyükşehir adayı belirlenir belirlenmez Kepez adayımızı belirleyeceğiz. Kepez bizim için çok önemli.”

“BÜTÜN OYLARA TALİBİZ”

Ahmet Kumbul, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın “Şer odakları partililer karşımızda” yorumunun hatırlatılması üzerine şu yanıtı verdi:

“Şer odakları ve partililer derken neyi kastetti bilmiyorum ama bizimle ilgili böyle bir ithamı olduysa eğer Millet İttifakı’nda hangi partililerle olduğumuz belli. Buradaki çalışmalarımız da ortada. Yakın zamanda darbe girişimi atlattık. Eğer bu girişim darbeyle sonuçlansaydı bunun acısını ülke olarak yaşardık. Biz hiçbir şer odağıyla yan yana gelmedik. Hiçbir zaman terör örgütüyle yan yana olmadık. Biz bu ülkenin kurucusu partisiyiz. Biz bu ülkenin kurtuluşunda varız. Şer odağı olarak siyasi bir partiyi kastediyorlarsa, AKP’nin il başkanı herhangi bir partiye şer odağı diyorsa iktidarın bu iddia hakkında gereğini yapması lazım. Bizim ittifakımızın genel çerçevesi belli. AKP 16 yıldır iktidarda ve oy aldığı kesimlere baktığımızda, Doğu’dan, Karadeniz veİç Anadolu’dan daha yoğun oy alıyor. Biz sahil kesiminden daha fazla oy alıyoruz. Aynı seçmene onlar gidip oy istediğinde normal, biz istediğimizde bir sorun oluşuyor. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızın oylarına talibiz.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları