loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Avcılar adayı Turan Hançerli: Ortak üretim ve adil paylaşım modeli olan kooperatifleri yeniden hayata geçireceğiz

CHP Avcılar adayı Turan Hançerli: Ortak üretim ve adil paylaşım modeli olan kooperatifleri yeniden hayata geçireceğiz
Tarih: 22.02.2019 - 11:39
Kategori: Siyaset

CHP'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, "Kadın emeğinin iş gücüne katılması çok önemli. Ortak üretim ve adil paylaşım modeli olan kooperatifleri Avcılar'da yeniden hayata geçireceğiz" dedi.

CHP'nin Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli, 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Vizyon 58 TV'de katıldığı bir programda Avcılar ile ilgili projelerini açıklayan Hançerli,  "Avcılar'da mutlaka üretim yapmalıyız. Bu enerji kentimizde var. Belki de İstanbul'un çiçek ihtiyacını Avcılar'dan karşılayabiliriz" dedi.

Hançerli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Türkiye'nin olduğu gibi Avcılar'ın da en önemli sorunu ekonomi ve işsizlik. Belediye Başkan adayı olarak bu sorunla ilgilenmek ve çözüm üretmek zorundayım. Bu konu üzerine özel olarak çalışıyoruz.

Avcılar'ın diğer önemli sorunları ise deprem, konut güvenliği ve imar... 1999 depreminden bu yana dönüşüm sağlanmadı. Vatandaşın evini bırakın kamu binalarının dahi dönüşümü sağlanmadı.

Güvenli konut ve imar meselesini Avcılarlıların yararına olacak şekilde çözeceğiz. Avcılarlı dostlarımızın bu konuda hiç şüphesi olmasın.

Avcılar'da 50 binin üzerinde öğrenci var. Avcıları en kısa sürede bir öğrenci kenti yapacağım. Kadıköy ile yarışan bir Avcılar'ı vaat ediyorum. 50 bin öğrenci Avcılar'da vakit geçirdiğinde esnafın yüzü gülecek.

Türkiye Muharrem İnce ile sanayi 4.0'ı konuşmaya başladı. Dünya 4.0'ı geçiyor. Bizde Üniversitelerle iş birliği yaparak Avcılarlı gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlayacağız.

Avcılar'da 24 saat açık kütüphaneler olacak. Öğrenciler 24 saat ders çalışabilecek. Ücretsiz hizmet veren 'etüt merkezleri' kuracağız.

Ben hükümetin sorumluluğunda olan eğitim ve okul meselesini çözmek için şimdiden girişimde bulundum. Bu meseleyi çözmeden ben rahat uyuyamam.

Türkiye'nin en kalabalık okulu Avcılar'da. Bu okul MEB'in ayıbıdır. Bu sorunu MEB çözsün diye beklemiyorum, umudum kalmadı. Bu sorunu ben çözeceğim.

Avcılar'da girişimcilik merkezi açacağım. Yeni iş kurmak isteyen kadınlara gençlere ve herkese bu olanakları ücretsiz sağlayacak bir merkez olacak.

Kadınların istihdama ve ekonomik yaşama katılması için kadın üretim kooperatifi kuracağız. Avcılar'da kuracağımız üretim kooperatifiyle hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun edeceğiz.

Avcılar'da mutlaka üretim yapmalıyız. Bu enerji kentimizde var. Belki de İstanbul'un çiçek ihtiyacını Avcılar'dan karşılayabiliriz.

Kadın emeğinin iş gücüne katılması çok önemli. Ortak üretim ve adil paylaşım modeli olan kooperatifleri Avcılar'da yeniden hayata geçireceğiz.

Avcılar sahili İBB'nin olduğu gerekçesiyle Avcılarlılar tarafından kullanılamıyor. Sahiller vatandaşlarındır. İmamoğlu ile birlikte sahillerin vatandaşlar tarafından kullanılması için etkin projeler üretilecek. Belediye başkanlığımda sadece ilk 10 günde Avcılar sahilinden etkin şekilde yararlanıldığını göreceksiniz.

Bu ülke yöneticilerinin büyük kısmı kamu kaynaklarını etkili şekilde kullanmaktan uzaklar. Ülkemizde parayla çalışan kurumlar gönüllü çalışan kurumlardan daha ağır ve pasif çalışıyor.

Bu ülkede STK'ların kamu yararına yaptıkları faaliyetleri iyi görmek lazım. Kuracağım sivil toplum merkezleriyle Avcılar'ın sivil toplum örgütleri birbirleriyle tanışacak.

Avcılar için acil ve hızlı çözümleri büyük paralar gerektirmeksizin hayata geçireceğiz. İmamoğlu belediye parasını harcamadan 5 yılda 5 okul yaptı. Biz de yapacağız. Bu mümkün.

Anketlerde açık ara öndeyiz. Avcılar'ın yarısının oyunu alacağız. Ama biz daha fazlasına talibiz. Çünkü biz Avcılarlıyız, bu kentin çocuğuyuz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları