loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Beyoğlu'na genç aday Murat Taştekin

CHP Beyoğlu'na genç aday Murat Taştekin
Tarih: 01.12.2015 - 18:38
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2009 yılından beri aktif siyasetin içinde yer alan 29 yaşındaki İşletme mezunu olan Murat Taştekin, Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2009 yılından beri aktif siyasetin içinde yer alan 29 yaşındaki İşletme mezunu olan Murat Taştekin, Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

CHP Beyoğlu İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı ve Beyoğlu İlçe yönetim kurulu üyeliği de yapan Murat Taştekin'i İstanbul siyaseti CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü başkanlığı döneminden tanımakta.

CHP Beyoğlu ilçesinde gençler, kadınlar ve tecrübeli insanlardan oluşan bir yönetim kurma hedefiyle yola çıkan Taştekin "2019 yılı için bir belediye başkan adaylarının şimdiden belli olmadığını, amaçlarının 2019 yılı için ön seçimle aday olacak belediye başkan adayının başarılı bir seçim geçirmesi için hazırlık yapmak" olduğunu belirtti. 

CHP üyeliği öncesi üniversite hayatında çeşitli sosyalist gençlik örgütlenmelerinde de yer alan Murat Taştekin, AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın ise yakından tanıdığı bir isim. 

Gençlik Örgütü başkanlığı döneminde AKP'li Beyoğlu belediyesine yakın markaj uygulayıp Misbah Demircan'a Beyoğlu'nda nefes aldırmayan Taştekin'in ilçe başkanı olması durumunda, Beyoğlu Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı olarak Misbah Demircan'ın karşısına etkili muhalefet ile çıkması bekleniyor.  

Çok sayıda ulusal ve yerel basına çıkan eylemi ile CHP Beyoğlu'nun parlayan yıldızı olan Taştekin'in en bilindik özelliklerinden biri ise kolektif bir bilinçle siyaset yapması. 

Beyoğlu siyasetinin duayen isimlerinin de genç aday Murat Taştekin'e desteklerini açıklamasıyla yarışın güçlü adayları arasında görünen "Beyoğlu'nda gençlik, uzlaşı devrimi" ifadelerinin konuşulmasına yol açıyor.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları