loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bizimdir Hareketinden Kurultay Çağrısı

CHP Bizimdir Hareketinden Kurultay Çağrısı
Tarih: 18.04.2014 - 17:47
Kategori: Siyaset

CHP Bizimdir Hareketi; ''Kapsamlı bir değerlendirme ve özeleştiri yapılması zorunludur''

CHP'li İzmir’de parti üyeleri tarafından kurulan kısa zamanda diğer illerde ve sosyal medyada örgütlenmeye başlayan CHP Bizimdir hareketi Parti Meclisi’ne, Merkez Yönetim Kurulu’na ve parti örgütüne çağrıda bulunarak kurultayın zaman kaybedilmeden toplanması gerektiğini söyledi.

“Kapsamlı bir değerlendirme ve özeleştiri yapılması zorunludur”

Yerel seçimler sonrasında kapsamlı bir değerlendirmeye ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği çağrıda şu ifadelere yer verildi: “2014 yerel yönetimler seçimi sonrası, gerek alınan sonuçlar, gerekse parti yönetiminin tabanda ve kamuoyunda yoğun biçimde sorgulanan politikaları, aday belirleme yöntemleri, örgütlenme ve propaganda çalışmaları üzerine kapsamlı bir değerlendirme ve özeleştiri yapılması zorunludur. Örgütün ve parti tabanının tamamının görüş ve düşüncelerinin dinlenmesi, eleştirilerin dikkate alınması, eksikliklerin ve yanlışlıkların saptanarak ileriye dönük yeni bir yol çizilmesi kaçınılmazdır. Bu değerlendirme ihtiyacından kaçmanın hiçbir hukuki ve siyasi gerekçesi yoktur.”

“Milletvekilli Genel Seçimleri hazırlık süreciyle, kurultay hazırlık sürecinin birbirine karışacak!”

Parti Tüzüğünün 54. Maddesi hatırlatılarak devam eden çağrıda CHP Kurultayının Temmuz 2014’te toplanması gerektiği belirtildi. Tüzük gereği kurultayın bir yıl geri bırakılmasını mümkün kılan madde de hatırlatılarak, Cumhurbaşkanlığı Seçiminden sonra kurultaya gidilemez ise erteleme nedeniyle 2015 Haziran ayında yapılacak Milletvekilli Genel Seçimleri hazırlık süreciyle, kurultay hazırlık sürecinin birbirine karışacağı, bu süreçte içe dönük harcanan enerjinin siyasi bir intihar olacağı vurgulandı. Çağrıda Temmuz 2015’ten sonraki bir tarihte kurultay yapılmasının da parti tüzüğünün açık hükmü karşısında hukuken imkansız olduğunun da altı çizildi. CHP Bizimdir hareketi ortaya koyduğu gerekçeler çerçevesinde parti yönetimini, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra, olağan kurultay sürecini başlatmaya çağırdı.

Küçük Kurultay!

CHP Bizimdir hareketi yaptığı çağrıda Tüzüğünün 56/B maddesini de hatırlatarak “30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetimler seçiminden itibaren üç ay içinde seçim sonuçlarının değerlendirileceği küçük kurultayın yapılması zorunludur. Bu Tüzüğümüzün emredici bir hükmü olup, erteleme olanağı yoktur. Tüzüğümüz gereğince 30 Haziran 2014’e kadar yapılması zorunlu olan küçük kurultay hazırlık sürecinde, yerel seçim tarihi olan 30 Mart 2014’ü takip eden 2 ay içinde, il ve ilçe danışma kurullarının, kadın ve gençlik kurultaylarının toplanması zorunludur. ” denildi.

“Kurultaylar fırsattır!”

Av. Murat Fatih Ülkü, Av. Mehrigül Keleş ve Av. Ersoy Uluçay tarafından yapılan çağrıda Kurultayların, korkulacak, kaçılacak zeminler olmayıp, aksine partiye canlılık ve yön veren fırsatlar olduğu belirtilerek çağrıya şu sözlerle son verildi: “Kurultaylar partinin gücünü, inancını ortaya koyar, partiye ve tabana yol gösterir. CHP tarihi, bu anlayışla yapılmış kurultay örnekleri ile doludur. Partimizin, Ağustos 2014’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra olağan kurultay sürecinin başlatılması; Olağan kurultay sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra başlatılmayacaksa; olağan kurultay sürecinin başlatılmamasının yaratacağı hukuksal ve siyasal sonuçların ve sorumluluklarının altını çizerek; yerel seçim sonuçlarının değerlendirileceği küçük kurultayın 30 Haziran 2014 tarihine kadar toplanmalıdır”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları