loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bornova ilçe yönetiminden istifa eden 10 üyeden açıklama

CHP Bornova ilçe yönetiminden istifa eden 10 üyeden açıklama
Tarih: 13.07.2018 - 12:35
Kategori: Yerel

CHP Bornova İlçe Başkanlığından istifa eden 10 yönetim kurulu üyesi istifa gerekçelerine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

CHP Bornova İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Dikilitaş, Bülent Aysal, Ecem Gül Uzar, Hasan Aydın, Hatice Değirmenci, Okan Balcıoğlu, Ömür Çayırlı, Serap Balcı, Sinan Kaya ve Zübeyde Çelik dün istifa ettiklerini duyurmuşlardı.
 
İstifa eden 10 yönetim kurulu üyesi bugün yaptıkları yazılı açıklamada istifa gerekçelerini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Bizler, parti görevlerinin beklenti ve çıkar uğruna heder edilmesine karşı çıktığımız, yaşanan yönetim zafiyetlerinin partimize zarar verdiğini gördüğümüz, geride bıraktığımız çok önemli bir sürecin üyelerimiz ile birlikte değerlendirilmesinin engellenmesine karşı durduğumuz ve çalışma motivasyonunun yok edilmesi nedenleriyle istifa ettik. Böyle bir yönetim yapısıyla yeni bir seçime başarıyla hazırlanmanın mümkün olmadığı kanaatindeyiz" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Yönetiminden istifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, yaşanan olumsuzlukları ve  istifa etme nedenlerimizi parti disiplini içinde sadece parti organlarında değerlendirilmesi düşüncesiyle kamuoyunda duyurmadık. Ancak istifa nedenlerimizi saptırarak çirkin iftiralarla kamuoyuna açıklamalar yapılması ve medyaya asılsız bilgilendirmelerde bulunulması bu açıklamamızı zorunlu kıldı.

İstifa nedenlerimiz ana başlıklar halinde aşağıda bilginize sunulmaktadır.

İlçe Başkanı Asım Güven seçim sonrası dar grupçu bir anlayış sergileyerek, görevlerini başarıyla ifa etmiş 3 arkadaşımızı içi boş gerekçelerle görevden aldı.

İlçe Örgütünün birlik ve beraberliğini sağlamakla sorumlu İlçe Başkanı, görevden alınan arkadaşlarımızın maruz kaldığı sözlü saldırı ve hakaretlere seyirci kaldı.

Yönetim Kurulunda alınan kararların uygulanmaması alışkanlık haline geldi.

Seçim sürecinin değerlendirilmesi amacıyla görüş ve önerilerin alınacağı üyelere açık Danışma Kurulu toplantısı yapılması teklifimiz dikkate alınmadı.

Belirtilen nedenler ile aldığımız istifalar sonrası İlçe Başkanı ve etkisi altında kaldığı dar grubun tutum ve davranışları da içinde bulundukları vahim tabloyu ortaya koymuştur.

İstifa eden Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bizleri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı gibi göstermek ve bu algıyı basına yansıtmak çok çirkin bir tavırdır.

Genel Başkanımız kurduğu demokrasi ittifakı, seçim barajını bertaraf eden milletvekili transferi ve kurultaylarda kendisine rakip olmuş Sayın Muharrem İnce’yi aday göstermesi gibi hamleler ile örnek bir davranış sergilemiştir. İstifa eden hiçbir arkadaşımızın bugüne değin Genel Başkanımızı sorgulama gibi bir söylemi veya eylemi olmamıştır.

İstifaya mecbur kaldığımız haklı nedenlerimizi örtmek ve kendi yönetsel zafiyetlerini perdelemek amaçlı yapılan açıklamalar tamamen yalan ve çirkin iftiralardır.

Nihayetinde;

Bizler, parti görevlerinin beklenti ve çıkar uğruna heder edilmesine karşı çıktığımız, yaşanan yönetim zafiyetlerinin partimize zarar verdiğini gördüğümüz, geride bıraktığımız çok önemli bir sürecin üyelerimiz ile birlikte değerlendirilmesinin engellenmesine karşı durduğumuz ve çalışma motivasyonunun yok edilmesi nedenleriyle istifa ettik. Böyle bir yönetim yapısıyla yeni bir seçime başarıyla hazırlanmanın mümkün olmadığı kanaatindeyiz.

İstifalarımızın nedenlerini saptırarak konuyu Genel Başkanlık yarışı gibi bir mecraya çekmenin ve kendi özgür iradelerimiz ile aldığımız kararların başka kişilerce yönlendirilerek aldırıldığı gibi mesnetsiz suçlamaların sadece bu yalan söylemleri gündeme getirenleri küçük düşüreceğini kamuoyu ile paylaşırız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları