loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de Sanayici Mahmut Atom Duruk Milletvekilliğine ön seçim ile aday

CHP'de Sanayici Mahmut Atom Duruk Milletvekilliğine ön seçim ile aday
Tarih: 26.03.2015 - 13:33
Kategori: Siyaset

CHP 2015 Genel seçimlerinde İstanbul'da aday 1. Bölgede Sanayici iş adamı Mahmut Atom Duruk Milletvekili aday adayı oldu...

CHP 2015 Genel seçimlerinde İstanbul'da aday 1. Bölgede Sanayici iş adamı Mahmut Atom Duruk Milletvekili aday adayı oldu...

CHP'nin 29 Mart 2015 Pazar günü yapacağı ön seçimde Mahmut Atom Duruk'un aday sıra numarası; 78 oldu...

CHP ön seçim kararı alarak demokrasimizin önündeki engelleri kaldırmıştır şeklinde konuştu.

Benim esas olarak bireysel özgürlükleri savunuyor olmam, partimin, ülkemin, gençliğin, sanayici ve iş adamlarının etki ve sorumluluk alanlarının genişlemesi olarak görüyorum. İnsanlar toplumun her kademesindeki bireyler, özgürlüklerini dile getirmeli ve ifade etmeliler.
Bireysel özgürlükler hoşgörüyü, kaynaşmayı ve iş birliğini de beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

Gençler için yatırım yapmalıyız

Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların başında uyuşturucu alışkanlığı başta geliyor. Bu illetle mücadele etmenin en kolay ve temel yolu gençlerimizi spora yönlendirmektir. Biz bugüne kadar sanayici olarak sporun ve sporcuların yanında olduk. Aroma şirketi voleybol takımlarına 5 yıl süre ile sponsorluk yaptı. 5 bin adet voleybol malzemesi ve file dağıttık. Buradaki temel amacımız kurumsal olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmekti. Amacımıza ulaştık. Bugün bayanlar voleybola ilgi duyuyorsa Avrupa şampiyonu oluyorlarsa bunda bizim de bir katkımız olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca her birey sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olmalı. Toplumu entegre eden, sorunların gönüllülük esası ile çözümünü kolaylaştıran yegane unsur sivil toplum kuruluşlarının gücü ve etkinliğidir. Siyaset aynı zamanda güçlü sivil toplum, güçlü bireyi doğuracaktır.

Ön seçim olmazsa olmazım idi

Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar önce Bakırköy’den üye oldum. Daha sonra kaydım Beykoz’a iletildi. Orada delegelik yaptım. Bugüne kadar hiçbir talebim olmadı. Her yerde ve her zaman şunu söyledim. CHP’yi güçlendirmenin tek yolu ülkeyi güçlendirmekten geçer. Güçlü bir Türkiye hayal ettiğiniz zaman ön seçim tetikleyici bir rol alacaktır. Bugün CHP genel başkanını da ön seçimden aday eden bir parti durumuna gelmiştir. Her yerde ön seçim heyecanı yaşamaktayız. Bu diğer partilere de örnek olacak, kopya çektirecek bir davranıştır. Diğer partiler de ön seçimden kaçamayacaklar. Bu da ülkemizin güçlenmesi, halkımızın daha nitelikli siyasetçiler seçmesini kolaylaştıracaktır. Hafta sonunda yapılacak ön seçimde aday numaram 78’dir. Hiç kimseyi aramadım. Ben ülkem için düşünen, CHP’ye gönül veren bir sanayiciyim. Taktir delegelerindir” diyerek sözlerine son verdi.

Mahmut Atom Duruk kimdir, biyografisi

Antalya Akseki’de 1954 yılında doğan Mahmut Atom DURUK, İlkokulu Konya’da, orta öğretimini Saint Benoit Lisesi ve lise öğrenimini Pertevniyal Lisesi’nde tamamlamıştır.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni 1979 yılında bitiren Mahmut Atom DURUK, deri sanayi konusunda çalışmalar yapmış, akabinde 1982 yılında Aroma Meyve Suları ve Gıda San. A.Ş. Yönetim Kurulu’nda göreve başlamıştır.

İlk olarak 1989 yılında şirketin özelleşmesi ile birlikte şirket büyümesini yapılandırmaya başlamış ve şirketi ülkemizin en büyük meyve suyu üreticilerinden biri konumuna getirmiştir. 2004 yılı itibarı ile tekrar Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçilen Mahmut Atom DURUK halen bu görevini sürdürmektedir.

Duruk Aile Şirketleri İcra Kurulunda, İreks A.Ş. Yönetim Kurulunda, Gelik Lokantaları Yönetim Kurulunda, MEYED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan ve birçok sivil toplum örgütünde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı olan Mahmut Atom DURUK, üç lisan bilmektedir.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları