loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Kırsal Kalkınma Çalıştayı

CHP'den Kırsal Kalkınma Çalıştayı
Tarih: 25.07.2016 - 17:27
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kırsal Kalkınma Çalıştayı’nda partisinin Tarım Politikalarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 20'den fazla belediyenin temsil edildiği Kırsal Kalkınma Çalıştayı’nda partisinin Tarım Politikalarını anlattı.

1.si İzmir’de düzenlenen Belediyeler Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Proje Çalıştayı’nın 2.si de 25-26 Temmuz tarihlerinde Tekirdağ’da gerçekleşiyor. CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’ın da katıldığı çalıştay hakkında bilgi veren Gaytancıoğlu; “Belediyelerimiz bu konuyla ilgili sunumlarını yapıyor. Kırsal Kalkınma konusunda güncel yaklaşımlara yönelik çalışmalar uzmanlar tarafından paylaşılıyor. Bizler de bu konuda partimizin politikalarını anlatıyoruz. CHP Tarım Sektörünün, Kırsal İstihdam ve Kalkınmanın sürükleyici gücü olduğunu savunmaktadır. CHP Üretim ve aydınlanmanın birlikte gelişeceğine ve sektörlerin birbirlerinin dışsallıklarından yararlanarak eşanlı gelişeceğine olan inançla, sanayi ve hizmetler sektörünün istihdam emme kapasitesine paralel bir tarımsal istihdam dönüşümü planlamaktadır. İç ticaret hadleri tarım aleyhine geliştirerek köylünün üretimden koparılarak köyünden kovulduğu vahşi süreçlere derhal son verilmesini planlamakta ve bu yönde projeler üretmektedir“ dedi.

Çalıştaya İkinci gününde CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek BÖKE ve Seyit Torun’un da katılacağını belirten Gaytancıoğlu; hazırlanan 'Tarım ve Kırsal Kalkınma Yaklaşımı' başlıklı sunum ile CHP’nin bu konulara ilişkin görüşlerini detaylı bir şekilde Çalışma Grubu ile paylaşacağını söyledi. Katılımcıların bu sunuma ilişkin görüşlerini dile getirmesinden sonra, toplantının genel bir değerlendirmesi yapılarak daha sonra yapılacak çalışmaların nasıl yürütüleceğine yönelik bir yol haritası üzerinde çalışacağını belirten Gaytancıoğlu “bu konuda partimizin çalışmaları devam edecektir” dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları