loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den tutuklu askerler tepkisi

CHP'den tutuklu askerler tepkisi
Tarih: 01.10.2014 - 13:47
Kategori: Siyaset

Yılmaz, ''Bu davalarda katillerin serbest kalmasına rağmen kumpas kurulan askerler halen tutuklu''

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul’daki Askeri Casusluk ve Şantaj Davası ile Malatya Zirve Yayınevi davasında tutuklu bulunan askerlerin aileleriyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Bu davalarda katillerin serbest kalmasına rağmen kumpas kurulan askerlerin halen tutuklu olduğunu ifade eden Yılmaz, cezaevinde bulunan bütün askerlerin, kumpas mağdurlarının özgürlüklerine kavuşmasını istediklerini söyledi.

Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’nin İstanbul’daki askeri casusluk davasında 8 ay geçmesine rağmen bireysel başvurularla ilgili karar vermediğini belirterek, “Mahkeme, acil olarak adalet ve hakkaniyete uygun bir karar vermeli” dedi.

“İstanbul casusluk davası”nın, Türk subayına bugüne kadar yapılan en büyük iftira olduğunu savunan Yılmaz, yargılanan subayların rütbelerinin küçük, sanık sayısının az, davanın isminin rencide edici olması nedeniyle, mağdurların sesinin duyurulamadığını, hukuksuzlukların göz ardı edildiğini belirtti.

Yılmaz, İstanbul askeri casusluk davasında Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurularla ilgili aradan 8 ay geçmesine rağmen karar verilmediğini kaydederek, mahkemenin, acil olarak adalet ve hakkaniyete uygun bir karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Bir karar çıkmaması halinde bayram sonrasında yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret edeceklerini dile getiren Yılmaz, “Kılıç’a, yaklaşık iki ay önce gittiğimizde eylül ayında ilk bakılacak dosyalardan biri olduğunu belirtmişti. Ama halen bu dava görülmedi” dedi.

Yılmaz, “Askeri casusluk kumpanyası ile gencecik subay, astsubaylara, TÜBİTAK çalışanlarına casusluk ve fuhuş lekesi sürülerek zalimce bir operasyon yapılmıştır. TSK’ya yönelik tasfiye operasyonun bir halkası olan İstanbul Askeri Casusluk Kumpanyası ile 43 mağdurun sadece mesleki hayatları hedeflenmemiş, onurlu yaşamları karartılmaya çalışılmış, özgürlükleri ellerinden alınmıştır. Artık yeter!” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları