loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ’ın kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Tekirdağ’ın kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutladı
Tarih: 13.11.2018 - 17:17
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öztrak'ın mesajı şöyle:

"Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü bu yıl da büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Dünya Savaşı’ndan çıkmış yokluklar içindeki ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde beraberce verdiği Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuştur. Bu onurlu mücadele, Atamızın kapsayıcı ifadesiyle “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halk” olan Türk milletinin, emperyalizme karşı kazandığı zaferle sonuçlanmıştır. Kurtuluş Savaşımız aynı zamanda dünyadaki mazlum ulusların özgürlük mücadeleleri için de yol gösterici olmuş, bu anlamda dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır.

Bu ülkeyi can ve kan pahasına kuranlar, kalıcı zafere ulaşmak için sadece savaş meydanlarındaki mücadelenin yeterli olmadığı bilinciyle işe koyulmuş, Kurtuluş Savaşımızın hemen ardından ülkemizi “çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak” için eğitim, sosyal hayat ve ekonomik bağımsızlık mücadelesine girişmiştir. Bu hedefe ulaşmak için çok çalışmak ödevi ise bizlere miras kalmıştır.

Bizler, bu onurlu geçmişin ve mirasın sahipleri, ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde dahi aydınlık yarınlara taşıyacak yolun Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden geçtiğini biliyoruz.

Bizler, milletimizin adını söylemekten çekinen, Andımızla bile kavga eden mevcut iktidarın tüm uygulamaları karşısında, bu bilinçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların mirasına sahip çıkma kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Tekirdağ’ın kurtuluş yıl dönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları