loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yargı Paketi Eylemin'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yargı Paketi Eylemin'de
Tarih: 20.10.2014 - 06:26
Kategori: Siyaset

CHP'nin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl CHP Gençlik Kollarının Yargı Paketi Eylemine katıldı; TOMA’LAR GENÇLERİ YILDIRAMAZ...

CHP'nin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl CHP Gençlik Kollarının Yargı Paketi Eylemine katıldı.

Ankara CHP Gençlik Kolları Toma Ahmet Maskesi ve Toma Maketiyle Başbakanlığa Yürüdü.

Polisin sert önlemleriyle durdurulan CHP Gençler Kızılay’da oturma eylemi yaparak yasa hazırlığını protesto etti.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl:

TOMA’LAR GENÇLERİ YILDIRAMAZ

AKP İktidarının TBMM’ye sunduğu ve özgürlükleri kısıtlayan yeni yargı paketine karşı CHP Gençlik kolları Ankara’da eylem yaptı.

Kızılay Güvenpark’ta Ankara İl Gençlik Kolları tarafından örgütlenen eyleme Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de katıldı.

İl Başkanlığı Binası’ndan Başbakanlığa yürümeleri biber gazı tehdidiyle engellenen gençlere bir konuşma yapan Bingöl, 12 yıl önce yasakları kaldırma vaadiyle halka şirin görünerek işbaşına gelen AKP iktidarının zaman içinde baskıcı, yasakçı ve hukuk tanımaz ceberut bir iktidara dönüştüğünü kaydetti.

TOMA’LAR MI DURDURACAK?

Cumhuriyet tarihi boyunca hem ezilen halkların hem de gençlerin baskılara, işkencelere, faşist darbelere karşı direndiğini ve yılmadığını vurgulayan Bingöl, “bu gençler idam sehpalarına güle oynaya gittiler, boyun eğmediler, yılmadılar. Şimdi darbeci AKP iktidarının tenekeden yaptığı TOMA’lar mı bu da gençleri durduracak? Onlar ne yaparlarsa yapsınlar CHP halkın, ezilenlerin, emeklinin, gençlerin yanında dimdik ayakta kalacaktır” diye konuştu.

AKP iktidarı gidip, CHP iktidarı gelene kadar mücadelenin sürdürüleceğini ifade eden Bingöl şöyle devam etti:

İLK TERK EDEN ORTA DOĞU ÜLKELERİ

“Biber gazları, TOMA rezaletleri gençleri durduramadı. Ancak bir şey oldu; Türkiye’nin yurtdışındaki itibarı zedelendi. İşte son BM’deki oylama da bunu açıkça gösteriyor. Ortadoğu’nun liderliğine oynayanları ilk terk eden Ortadoğu ülkeleri oldu. Bunlar Türkiye’ye açıktan tavır koydular. Türkiye yalnız ve çaresiz bir duruma düşürülmüştür. Tüm bunları tersyüz edecek olan ufukta görünen CHP iktidarıdır.”

POLİS GENÇLER KARŞI KARŞIYA

Ankara Polisinin biber gazlı kasklı önlemler aldığı, eylem sırasında bir ara polis müdürlerinin “ müdahale edin “emri verdiği gözlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Çevik Kuvvet Müdürlerinin yanına giderek onlarla konuştu; Bingöl “ CHP bu ülkenin kurucusu şu anda da en büyük muhalefet partisidir. Bizim Gençlerimiz toplumsal kurallara uyan, ülke sorunlarına duyarlı eğitimli gençlerdir. Onlarla polisi karşı karşıya getirmeyin. Bir basın açıklaması yaparak dağılacaklar. Bütün bu önlemlerin gereği yok. Polislerinizi çekin” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Yargı Paketi Eylemin'de

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da yaptığı konuşmada, AKP İktidarının giderek toplumdan korktuğunu saltanatını sürdürmek uğruna polisiye önlemlerden medet umduğunu belirterek; “ Ne yaparsanız yapın. Bu halk bunun hesabını sizden soracak. Faşist dönemlerde eşine rastlanmamış polisiye önlemlerinizle halkın sizden hesap sormasını engelleyemeyeceksiniz. Biz CHP gençliği olarak her alanda AKP İktidarının bu anti demokratik yüzünü teşhir edeceğiz. Bütün halkımızı da bu yapılanlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.” Dedi.

Toma Maketi ve Davutoğlu Maskeleriyle gençler, “ Halka değil hırsızlara barikat” sloganları atarken kaskını giyen Polisler Başbakanlık binasına yürümek isteyen gençlik kolları üyelerine izin vermedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları