loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Sekreteri Sındır; Kişisel ihtiraslarınızla terörü çözemezsiniz!

CHP Genel Sekreteri Sındır; Kişisel ihtiraslarınızla terörü çözemezsiniz!
Tarih: 04.05.2016 - 19:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığında ve Kemalpaşa’nın köylerinde düzenlenen toplantılarda iktidarın terör politikalarını eleştirdi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığında ve Kemalpaşa’nın köylerinde düzenlenen toplantılarda, AKP iktidarında önlenemeyen terör olaylarının AKP'nin siyasi iktidarının sürdürülmesi için kullanıldığını söyledi. Sındır, “terörün sonlandırılmasına yönelik stratejiler samimiyetten uzak” dedi. 

“ÇÖZÜMÜN ADRESİ TEKTİR O DA MECLİS’DİR”

Terör sorununun çözüm adresinin Meclis olduğunu söyleyen CHP’li Sındır, “Bu iktidar sıfır terörle işbaşına gelmiştir. Yanlış politikalarla, 14 yıldır bu ülkeyi yönetmeye çalışan AKP iktidarı terörü içinden çıkılmaz bir duruma getirmiştir. Bu iktidar önce terörle, müzakere adı altında iş tutmuş; çareyi İmralı’da, Kandil’de ya da konuya uluslararası bir boyut kazandırarak Oslo’da aramıştır. Oysa bizim birliğimizin, egemenliğimizin bağımsızlığımızın güvencesi Meclis’imiz var. Meclis’imiz, siyasi bir bilinç ve siyasi bir dayanışma ile her kökenden insanlarımızın kardeşçe yaşamalarının güvencesidir. Onun için diyoruz ki bu soruna gelin Meclis çatısı altında bir çözüm arayalım. Çözümün adresi tektir o da Meclis’dir. AKP ne yapıyor? Kendi içindeki iktidar kavgaları ya da başkanlık hayalleri kuran tek adamın ben her şeyi bilirim anlayışı ile konu istismar ediliyor” dedi. 

“GÜVENLİK KUVVETLERİMİZİN ELİNİ KOLUNU BAĞLADINIZ!”

Yaşananların, Doğu ve Güneydoğu’da birçok kent ve ilçenin silah deposuna dönüştürüldüğünü gösterdiğini belirten Sındır, “AKP iktidarı, teröristler yollara tuzak döşerken, hendekler kazarken ya da evlerin altını cephaneliğe çevirirken ne yaptı? Güvenlik kuvvetlerimizin elini kolunu bağladı. Valilere verdiği talimatlarla, TSK’nın operasyon taleplerini karşılıksız bıraktı. Bu dönemde 290 operasyon talebinden sadece 8’ine izin verildi. Bugün de terörle mücadele adı altında kalkmışlar onu bunu terörle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Yaşanan terör olayları sonuç itibariyle AKP'nin siyasal iktidarını koruyabilmesine yaramıştır. Bunların hesabı elbet sorulacak” dedi. 
 
“SİLAHIN SİYASETİN ÖNÜNE GEÇTİĞİ BİR DÖNEM!”

AKP’nin terör konusunda kendisiyle yüzleşmesinin zamanın geldiğini söyleyen CHP’li Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Başbakan ve AKP Türkiye’de hiç olmadığı kadar yükselen terör konusunda kendileriyle yüzleşmeliler. Akan kanın durması için, anaların gözyaşının durması için, şehit cenazelerinin gelmemesi için yüzleşmeliler. Canlarımızın yandığı, binlerce insanımızın hayatına mal olan bu terör ortamı artık son bulmalı. Şiddetin ve terörün ivedilikle sona erdirilmesi için yaşananlar tarihi, toplumsal ve siyasi bir sorun olarak ele alınmalı. Bu gelinen noktada geniş bir toplumsal mutabakat sağlanarak, toplumumuzun farklı kesimleri arasında güven duyguları ve kardeşlik bağları güçlendirilmelidir. Binlerce insanımızın yaşamdan koparılmasına neden olan, ülkemizi hala bir ateş çemberinde tutarak sağlıklı bir demokrasinin önünü tıkayan şiddeti, çatışmayı ve terörü bitirmemiz ve Türkiye’nin gündeminden çıkarmamız gerekiyor. Silahın siyasetin önüne geçtiği, şiddetin toplumumuzu ayrıştırdığı bu döneme artık son vermek gerekir. CHP üzerine düşeni yaptı ve bundan sonra da taşın altına elini koymaktan çekinmeyecektir.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları