loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Sekreteri Sındır: Köstek olmasınlar yeter!

CHP Genel Sekreteri Sındır: Köstek olmasınlar yeter!
Tarih: 14.02.2016 - 13:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir banliyö sisteminin (İZBAN) Torbalı hattı açılışı ile ilgili AKP'lilerin, projeyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a mal etmeye yönelik sözlerini eleştirdi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir banliyö sisteminin (İZBAN) Torbalı hattı açılışı ile ilgili AKP'lilerin, projeyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a mal etmeye yönelik sözlerini eleştirerek bu çabaların nafile olduğunu belirtti.

“YİĞİDİ ÖLDÜRECEKSEN DE HAKKINI VERECEKSİN!”

İzmir banliyö sisteminin en ağır yükünün, büyük bir özveri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Sındır şöyle dedi: “Projenin maddi ve manevi en ağır yükünü çeken İzmir Büyükşehir Belediyemizdir. Büyük bir özveri ve başarı ile projeyi bugüne taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Aziz Kocaoğlu’na ve ekibine bir teşekkürü dahi esirgeyen bu anlayışı doğru bulmuyorum. Yiğidi öldürmek istiyorsunuz belli ama hiç olmazsa hakkını yemeyin! Hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesine destek olmadığını bütün İzmir halkı biliyor. Destek bir yana köstek olmasınlar yeter!”

“YEREL YÖNETİMLERE MODEL”

Cumhuriyet tarihimizin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi ile milyonlarca yurttaşımızın yararlandığını ifade eden Sındır; “İzmir banliyö sisteminin, Torbalı hattı ile daha uzun mesafede daha fazla hemşerimize hizmet verecek olması, hizmet esaslı belediyecilik ile yerel yönetimlere model olan İzmir Büyükşehir Belediyemizin başarısıdır” dedi.

“AKP’Lİ BELEDİYELERE KAYNAK GANİ! İZMİR'E GELİNCE HANİ?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bütçe ve kaynakları ile çok büyük alt yapı yatırımlarının üstesinden başarı ile geldiğini belirten Sındır; “Bakıyorsunuz Ankara’ya, İstanbul’a ve diğer AKP’li büyükşehir belediyelerine; metro vb raylı sistemler gibi büyük ulaşım yatırımları merkezi hükümet tarafından yapılmakta. Bunlar için Bakanlar Kurulu kararları alınarak yüz milyonlarca lira bütçe ayrılmaktadır. Siz önce, 2015 yılında raylı sistem için Ankara’ya 955 milyon TL, İstanbul’a 750 milyon TL kaynak ayıran hükümetinizin İzmir’i liste dışı bırakmasına tepki koyun. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren; “İstanbul, Ankara ve Antalya’daki raylı sistem projelerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması” konusundaki, hükümetinizin Bakanlar Kurulu’nun kararının hesabını sorun ondan sonra gelin İzmir’i konuşun. İzmir metro ve raylı banliyö sistemleri ise, İzmir’in kendi maddi imkanları ile yürütülmektedir. AKP'li belediyelere kaynak gani, İzmir'e gelince hani?" dedi.

“İZBAN İLK ÖRNEKTİR”

Yerel yönetim ile merkezi yönetimin ortaklaşa kurduğu İZBAN'ın kamu iktisadi teşekküllerine ilk örnek olduğunu ifade eden Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP’li Belediye Başkanımız rahmetli Piriştina zamanında ortaya konan proje, TCDD ile yapılan protokol ile ortaklaşa kurulan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN işletmesi tarafından hayata geçirilmiştir. Yerel yönetim ile merkezi yönetim arasında kurulan bu ortak şirket kamu iktisadi teşekküllerine de ilk örnektir."

“İZBAN HAT KİRASI DA NE DEMEK OLUYOR?”

Hükümetin İzmir'den, İZBAN hattı işletim kirası almasının adil olmadığını, Büyükşehir Belediyemizin tek kuruş kar almadığını belirten Sındır devamında şöyle dedi: "Hadi vazgeçtik, İzmir raylı sistem yatırımını hükümet ve Sn.Bakan Yıldırım yapmak istemiyor! Peki İZBAN hattı için TCDD tarafından İzmir Büyükşehir Belediyemizden her yıl alınan yaklaşık 30 milyon TL (5 milyon Avro + 5 milyon Dolar) hat kirası da neyin nesi oluyor? Bütün İzmirli hemşerilerimizin şunu özellikle bilmesini isterim ki, İZBAN hattı üzerinde Büyükşehir Belediyemizin hiç karı yok iken, işletme maliyetinin üzerinde hemşerilerimizden alınan her bir kuruş kar da Sn.Binali Yıldırım’ın TCDD’sine gidiyor. Yani İzmir halkımıza yatırıma dönemiyor maalesef. Bunun neresi eşitlik, neresi adalet, neresi İzmir’e hizmet?"

“İZMİR’İMİZE HAYIRLI OLSUN”

Torbalı hattı işletmeye açılmasıyla hattın 30 kilometre daha uzadığını, toplam uzunluğun 110 kilometreye çıktığını söyleyen Sındır açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Hattın açılmasıyla birlikte kent içi trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacak. İzmir’imize hayırlı olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve projede emeği geçen herkesin eline, yüreğine sağlık. Tabii ki ayrıca, bu hizmetin verilebilmesi için ve İzmirli hemşerilerimizin kullanımı için TCDD hattını Büyükşehir Belediyemize kiraya veren Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali Yıldırım’a da teşekkürlerimizi esirgemeyelim."


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları