loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İlçe Başkanı Becan’dan, AKP İlçe Başkanına 6. filo göndermesi

CHP İlçe Başkanı Becan’dan, AKP İlçe Başkanına 6. filo göndermesi
Tarih: 21.04.2018 - 14:12
Kategori: Yerel

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan, AKP Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz'ın CHP’nin 16 Nisan’da düzenlediği oturma eylemine yönelik eleştirilerine “Siz 6. filonun önünde secde ederken, biz ülkenin bağımsızlığını savunuyorduk" sözleri ile karşılık verdi....

Uzunköprü Gazetesi'nin aktardığına göre AKP Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, CHP’nin, 16 Nisan Referandumunun yıl dönümünde ülke genelinde “Ohal Değil Demokrasi İstiyoruz” sloganıyla düzenlediği oturma eylemini eleştirerek, “15 Temmuz akşamı ortada gözükmeyenler, şimdi oturarak demokrasi aramaya çalışıyor" demişti.

Yılmaz’a, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan’dan yanıt gecikmedi. Becan, yaptığı açıklamada, "Siz etle tırnak gibi FETÖ mensuplarıyla bir aradayken, beraberce yağmurlarda yürüyorken, onların devletin kılcal damarlarına hatta devletin kozmik odalarına girmelerine göz yumarken, biz yarım asırdır onlarla mücadele ediyorduk, etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Becan'ın açıklamaları şöyle:

“AKP Uzunköprü İlçe Başkanının biat kültürü o kadar içine işlemiş ki, demokrasi talep eden bir kitlenin oturma eylemini bile bu kadar çok yadırgıyor. “Ohal Değil Demokrasi” temalı oturma eylemimizdeki oturma fiilinin demokratik bir tepki koyma biçimi olduğunu algılayamayan bir siyasi parti ilçe başkanının, ne kendisinin ne de mensubu olduğu siyasi partinin demokrasi adına ülkemize hiçbir şey veremeyeceği aşikardır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemindeki gibi; siz 6. filonun önünde secde ederken, biz ülkenin bağımsızlığını savunuyorduk. Tıpkı 1968 deki gibi, aynı ruh ile bugün 7. kez  uzatılan OHAL e karşı demokrasiyi savunmaya devam edeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Devletin içindeki FETÖ yapılanmasının önünü açanlar, “gel de bu hasret bitsin” diyenler hala 15 Temmuz darbe girişiminin, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar.

Siz etle tırnak gibi FETÖ mensuplarıyla bir aradayken, beraberce yağmurlarda yürüyorken, onların devletin kılcal damarlarına hatta devletin kozmik odalarına girmelerine göz yumarken, biz yarım asırdır onlarla mücadele ediyorduk, etmeye de devam edeceğiz.

Demokrasi bizim için hava gibi, su gibi gereklidir. Özgür olmayan bir ülke asla ilerleyemez. Bizi bu tarz sığ çekişmelerin içine çekmeye çalışanlar, halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL’i savunmaya devam etsinler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Laik, demokratik ve bağımsız bir Türkiye için direnmeye devam edeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları