loading
close
SON DAKİKALAR

CHP ile koalisyon!

CHP ile koalisyon!
Tarih: 27.03.2015 - 00:00
Kategori:

Seçim sonrasında bir AKP - CHP koalisyonu ihtimali CHP’nin üst yönetiminde ciddi ciddi tartışılıyor. Genel Sekreter Gürsel Tekin’in ne demişti: ''HDP’nin güçlenmesini isteriz''

Seçim sonrasında bir AKP - CHP koalisyonu ihtimali CHP’nin üst yönetiminde ciddi ciddi tartışılıyor. Ve uygulanabilir görülüyor. Genel Sekreter Gürsel Tekin’in birkaç gün önceki demeci boşuna değildi. Ne demişti:
“HDP’nin güçlenmesini isteriz”
CHP’nin hesabına göre eğer HDP barajı aşarsa AKP Meclis’te çoğunluğu kaybedecek, o takdirde bir AKP - CHP koalisyonu gündeme gelecektir.
CHP kendini böyle bir koalisyona hazırlıyor. O kadar ki... Kemal Derviş, Nevruz konuşmasından bir gün önce
CNN ekranında, AKP - CHP koalisyonunun açılımı yürütebileceğini, kendisinin de böyle bir koalisyonda görev alabileceğini söylüyor. Ve dün Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra CHP’nin muhtemel iktidarında bakanlığı kabul ettiği açıklanıyor.
Peki AKP seçimde çoğunluğu bulamadığında gider de MHP veya HDP ile koalisyon yaparsa ne olacak? Sanırız bu ihtimal üzerinde fazla durulmuyor. Hoş, sürece katkı konusunda da CHP’nin HDP’den fazlası var eksiği yok!
AKP cephesine gelince... Cumhurbaşkanı’nın “Süreci askıya alın” talimatıyla sürece ara verildi. Neden? Anketlerde AKP’den MHP ve HDP’ye oy kaydığı görülüyormuş... HDP’nin barajı aşması durumunda başkanlık hayali suya düşecek olan Erdoğan, bu süreçte HDP’yi itibarsızlaştırıp baraj altında bırakmak için çalışacakmış... Oy piyasasında işler kızıştı.

Patriyot pısladı!

Suriye’den atılan uzun menzilli füze Hatay’ın Reyhanlı ilçesi yakınına düştü. 7 metre derinliğinde çukur açan füze şans eseri ölüme sebep olmadı. Sözde Türkiye’yi korumak üzere K.Maraş, Adana ve Gaziantep’e yerleştirilen Patriotlar hiç oralı olmadı. Buna şaşırmalı mı? Hayır...
Bu sütunda 30.08.2013 tarihinde şunları yazmıştık...
“Patriotların PAC 3 modelleri 20 kilometre PAC 2 modelleri 80 kilometre menzilli...
Bu füzeler bulundukları noktada, 20 - 80 kilometre çapında bir alanı koruyabiliyorlar.
Şu anda Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep’e yerleştirilmiş durumdalar.
Ama örneğin sınır illeri Hatay ve Şanlıurfa’yı korumaları söz konusu değildir.
Zaten üç noktadaki 6 Patriot bataryasının esas amacının Adana İncirlik, Malatya Kürecik ve Diyarbakır üslerini korumak olduğu, bir savaş durumunda Patriotlarını sözü geçen üslerin yakınına kaydırılacağı ifade edilmişti. Diyeceğimiz... Patriotlardan bize hayır yok...
Özellikle sınır illeri Suriye Devlet Başkanı Esad’ın insafına terk edilmiştir...”

AKKUYU

Mersin’in Gülnar ilçesinde Rusya tarafından yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin tanıtım filminde:
“Türkiye enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtuluyor” gibi ifadeler kullanılıyor. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bunun halkı aldatıcı bir reklam olduğunu savunarak reklam kuruluna başvurdu.
- Çünkü, diyor Atıcı, Akkuyu Projesinin tamamını Ruslar yapmaktadır. Üretim için gerekli nükleer maddenin tamamı Rusya’dan alınacaktır. Rusya ürettiği elektrik enerjisini Türkiye’ye satacaktır. Ayrıca üretilecek enerji Türkiye’nin ihtiyacının çok az kısmını karşılayacaktır. Anılan reklamda geçen “Enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtuluyor” ifadesi bu yüzden aldatıcıdır.

Eskiden zenginler kurdukları vakıflarla malını mülkünü yoksullara bırakırdı.
Şimdi kurulan vakıflarla vatandaşın malı mülkü yağmalanıyor!
***
Erdoğan’ın boşluğu doldurulamıyormuş!
Şair, besteci, tiyatrocudan vazgeçtik 13 yıllık AKP iktidarında
Başbakanlık yapabilecek bir siyasetçi bile yetişmedi mi!
Akif Kökçe

ÇİZER

Her şey akla gelirdi de.. Bir karikatürde tek elinin iki parmağıyla ceketini ilikleyen bir memurun parmak hareketlerinin 11 ay hapis cezasına yol açacağı herhalde akla gelmezdi.
Belli ki ceza parmak hareketlerine değil bizatihi Cumhurbaşkanı karikatürü çizmeye yeltenen karikatüristlere veriliyor. Aynı zamanda yargının iktidarla nasıl bütünleştiğini gösteriyor.
Demokrasi ve hukuk devletinin artık karikatürü yaşanıyor.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları