loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İstanbul İl Binası'ndaki pankarta polis müdahalesi

CHP İstanbul İl Binası'ndaki pankarta polis müdahalesi
Tarih: 18.12.2014 - 20:32
Kategori: Siyaset

CHP’lilerin pankartı indiremeyeceklerini ifade etmesi üzerine ise polis ekipleri şu an pankartı indirmek için vincin gelmesini bekliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasına asılan “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankartı indirmek üzere polis ekipleri CHP İstanbul İl Merkezi’ne geldi...

AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan şikayet üzerine savcılık pankartın indirilmesi için emniyete talimat verdi. Akşam saatlerinde CHP İstanbul İl Binası'nın önüne gelen polisler, yolsuzluk ve rüşvete karışan dört eski bakanın maskeli fotoğrafının yer aldığı pankartın indirilmesini ve tutanakla kendilerine verilmesini istiyor.
 
CHP’lilerin pankartı indiremeyeceklerini ifade etmesi üzerine ise polis ekipleri şu an pankartı indirmek için vincin gelmesini bekliyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına asılan ve üzerinde Bilal Erdoğan ile 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu "17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" yazılı pankart mahkeme kararıyla indirildi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, pankart için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın talebi üzerine de, mahkeme pankartın indirilmesi yönünde karar verdi. Akşam saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gelen polis ekibi, ellerindeki mahkeme kararını göstererek pankartın indirilmesini istedi. Ancak partililer pankartı indirmek istemedi. Bunun üzerine polis ekibi belediyeden vinç istedi. Kağıthane Belediyesi'ne ait bir vinçle çatıya çıkan belediye görevlisi, pankartı bulunduğu yerden sökerek aşağıya attı. Sivil polisler de pankartı alarak götürdü.

Sakarya'da da pankartı indirdiler

CHP Sakarya İl Binası'nın tabelasının üzerine asılan yolsuzluk pankartı için öğlen saatlerinde partiye gelen polis, İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ile görüştü. Pankartın indirilmesini isteyen polis tutanak tutmak istedi. Bu sırada parti binasına gelen CHP Milletvekili Engin Özkoç da polislerle bir süre görüşerek pankartın kaldırılmasına yönelik mahkeme kararı istedi. Pankartın indirilmesi için mahkeme kararı beklenirken, Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ve partililer aşağıda bekledi. İlerleyen saatlerde mahkeme kararının gelmesiyle birlikte Büyükşehir İtfaiye ekipleri panklartı indirmek için geldi. Bu sırada CHP'liler pankartın iplerini keserek aşağı attı.

Savcılık talep etti

CHP’lilere verilen mahkeme kararında pankartın Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından bugün başlatılan 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan dolayı süren soruşturma kapsamında kaldırıldığı yer aldı. Kararı veren Sakarya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği, savcılığın süren soruşturmasına dikkat çekerek pankartın ispat aracı olarak suç eşyası niteliğinde olması nedeniyle el konulması yönünde Sakarya Cumhuriyet Savcılığının talebini haklı bularak pankarta el konulmasına karar verdiği yer aldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları