loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan: Merak eden, sorgulayan çocuklarımızı topluma kazandırmak için destek olacağız

CHP Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan: Merak eden, sorgulayan çocuklarımızı topluma kazandırmak için destek olacağız
Tarih: 16.12.2018 - 14:37
Kategori: Siyaset

CHP Kadıköy Belediye başkan Aday Adayı Mustafa Demircan, Çoçuk, Bilim ve Teknoloji Merkezi projesiyle "Topluma merak eden, araştıran ve sorgulayan çocuklarımızı kazandırmak için destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Demircan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Robotik kodlamadan robotik tasarıma, uygulamalı laboratuvar eğitimlerinden algoritmik düşünce yapısının temellerinin öğrenilmesine çocuklarımızın bilim ile tanışacağı, bilimin kendi hayatlarında uygulanabilirliğini göreceği ve bilim diliyle düşünmeyi öğrenecekleri  Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde topluma merak eden, araştıran ve sorgulayan çocuklarımızı kazandırmak için destek olacağız" dedi.

Demircan, "Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi" projesinin amacını kişisel internet sitesinde şöyle açıklıyor:

"Çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmak, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak. Farklı yaş gruplarındaki çocuklara uygulamalı laboratuvar eğitimleri (fizik, kimya, biyoloji) ile bilimin gerçek hayatlarındaki uygulanabilirliğini keşfetmeleri sağlanacaktır. Yine farklı yaş gruplarındaki çocuklar için robot tasarım ve robotik kodlama eğitimleri verilecektir. Mühendislik çalışmalarının temeli sayılabilecek bu eğitimler, çocukların bilişsel ve duygusal gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır. 8 yaş ve sonrası çocuklara,oyun temelli eğlenceli bir şekilde bilgisayar programlarını kodlama eğitimi verilecektir. Çocuklar, algoritmik düşünce algılarını oluştururken, bilgisayarları yönlendirecek programları nasıl hazırlayacaklarını ve geliştireceklerini eğlenerek öğreneceklerdir."

Demircan, projenin Kadıköy’e katkılarını da "İlçedeki çocukların bilim ve teknolojiyle iç içe olmalarını sağlamak. Çocukların hayal dünyalarının gelişmesine ve analitik düşünme kabiliyetlerinin oluşma-sına katkıda bulunmak. Topluma araştıran, sorgulayan ve öğrenen bireyler kazandırmak" şeklinde açıkladı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları