loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Kocaeli'ye Polis Baskını

CHP Kocaeli'ye Polis Baskını
Tarih: 18.12.2014 - 23:25
Kategori: Siyaset

Yolsuzluk olaylarının yıl dönümünde parti binasına pankart asan CHP’yi polis bastı, ekipler, mahkeme kararını göstererek pankartı indirdi, bir saat boyunca partide arama yaptı.

Yolsuzluk olaylarının yıl dönümünde parti binasına pankart asan CHP’yi polis bastı, ekipler, mahkeme kararını göstererek pankartı indirdi, bir saat boyunca partide arama yaptı.

CHP İl Başkanlığı’nın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının yıl dönümünde il binasına astığı pankart akşam saatlerinde polislerce indirilmek istenince ortalık karıştı. Gelen şikayet üzerine pankartı indirmek için parti binasına girmek isteyen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine direnen partililer, polisleri önce partiye sokmak istemedi. Ancak polisler, ellerinde mahkeme kararı olduğunu bu nedenle pankartı indirmeleri gerektiğini söyleyince parti kapıları açıldı.

BİR SAATLİK ARAMA

Özellikle CHP’li gençler pankartı indirmemek için direndi ancak polis mahkeme kararıyla pankartı bulunduğu yerden indirdi. Bunun üzerine parti binası önüne inen partililer, burada yeni bir pankart açarak partiye yapılan polis baskınını protesto etti. Polis yaklaşık bir saat boyunca parti binasında arama yaparak başka pankart olup olmadığına baktı. Bir saatin ardından tutanak tutan polislerin tutanağına CHP’li avukatlar itiraz edince, polis yeni bir tutanak yazmak zorunda kaldı. Polis saat 20.10 civarında parti binasından ayrıldı. CHP’li gençler ve partililer ise parti binası önünde eylemlerini sürdürüyor.

CHP Kocaeli'ye Polis Baskını

SUÇSUZSALAR YARGILANSINLAR

17 -25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü nedeniyle 1 hafta boyunca asılı kalacak olan pankart mahkeme kararı neticesinde kaldırılmak istendi. Biz hukuka saygılı bir partiyiz. Yapacak bir şey yok. AKP’nin astığı pankartlarla bizim astığımız pankartlara bizi gerçek çifte standartlar uygulanıyor. Eski bakanlarımız suçsuzsa yargılansınlar. Bizde pankartlarımızı indiririz. Ama bu böyle sürdüğü sürece her 17 Aralık’ta böyle pankartlar asacağız. Hırsızlık ve yolsuzluk iddialarını unutturmayacağız. Mahkeme kararıyla ilgili değerlendirmeyi avukatlarımız yapacak. Konuyla ilgili açıklamayı il başkanımız ilerleyen süreçte yapacak” dedi.

AFİŞ ARAMASI YAPILDI

Polisin CHP il binasında ne aradığı konusundaki soruyu cevaplayan Cihat Altınyuva, “Polisin elinde binada başka pankart olup olmadığına bakılması için bir arama kararı vardı. Başka pankart olup olmadığına baktılar. Sadece asılı afişimize el konuldu. Başka afiş olsaydı onu da alacaklardı” açıklamasında bulundu. Cihat Altınyuva ayrıca polisin hazırladığı tutanakla CHP’yi suçlu duruma düşürmek istediğini ancak CHP’nin avukatlarının itirazı üzerine yeni bir tutanağın hazırlandığını söyledi.

Bizim Kocaeli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları