loading
close
SON DAKİKALAR

CHP: ''Laik eğitim anlayışı, yerini gerici, yobaz bir sisteme terk etmiştir''

CHP: ''Laik eğitim anlayışı, yerini gerici, yobaz bir sisteme terk etmiştir''
Tarih: 23.09.2014 - 18:40
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Serter, “Nitelikli, bilimsel, laik eğitim anlayışı, yerini gerici, yobaz bir sisteme terk etmiştir”

İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, 22/9/2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te yapılan değişiklik ile türban’ın tüm eğitim kademelerine yayılması ile ilgili bir açıklama yaparak, “Nitelikli, bilimsel, laik eğitim anlayışı, yerini gerici, yobaz bir sisteme terk etmiştir.” dedi.

İstanbul Milletvekili Serter’in “AKP’nin medrese eğitimi – türban anaokulunda” başlıklı açıklaması şöyle: “22/9/2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık Ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te değişiklik yapılmıştır. Bakanlar Kurulu kararı ile yönetmeliğin 4.maddesinin (e) fıkrasında bulunan “başı açık” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

Bu ibarenin çıkarılması ile türban, okul öncesi kurumlara kadar girmiştir. AKP 4+4+4 sonrası İmam Hatip Liseleri ve Ortaokullarında serbest bıraktığı türbanı bu yönetmelik değişikliği ile tüm eğitim kademelerine yaymıştır.

AKP okullarımızı tam anlamı ile medreseye çevirmiştir. Nitelikli, bilimsel, laik eğitim anlayışı, yerini gerici, yobaz bir sisteme terk etmiştir. Okullarda kız ve erkek öğrencilerin bir arada olmasına katlanamayan bu zihniyet, Türk eğitim sisteminin üzerine karabasan gibi çökmüştür.

AKP okullarımızı tam anlamı ile medreseye çevirmiştir. Her okula bir mescit açılması, kız-erkek öğrencilerin ayrıştırılması ile başlatılan karma eğitimi sonlandırma projesi, seçmeli dini dersleri ile her okulun içinde bir imam hatip modülünün kurulması, TEOG sistemi ile öğrencilerin zorla İHL’lerine yerleştirilmesi yetmemiş, başlatılan türban seferberliği ile laik eğitime son darbe vurulmuştur.

Kız öğrencileri ayrıştıran, başını örtmeyenleri baskı altına alan, sınıflarda dindar- dinsiz ayırımını başlatan, çağdaş Türk kadını imajını yok eden ve kendi iradesi ile örtünme yaşının altındaki öğrencileri küçük yaşta biçimlendirmeyi amaçlayan bu uygulama “dindar-kindar gençlik projesinin” son adımıdır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Türkiyesi laikliğin ve Cumhuriyetin ışığının karartıldığı bir İslam Devleti Modelidir.

Nitelikli, çağdaş, bilimsel eğitim yerini dinsel simgelerle temsil edilen dinci bir eğitim anlayışına bırakmaktadır.

Suskun kalanlar ve AKP değirmenine siyasi çıkar anlayışı ile su taşıyanlar bunun cevabını Türk Milletine vermek zorunda kalacaklardır.”

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları