loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Adıgüzel: Hafriyat terörünün sorumlusu AKP’nin rant ekonomisidir

CHP'li Adıgüzel: Hafriyat terörünün sorumlusu AKP’nin rant ekonomisidir
Tarih: 23.10.2016 - 17:54
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, bugün Kadıköy’deki 'İnşaat Terörüne Dur De' başlıklı basın açıklamasına katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, bugün Kadıköy’deki “İnşaat Terörüne Dur De” başlıklı basın açıklamasına katıldı. İnşaat çalışmaları sırasında yaşanan cinayetleri protesto etmek için düzenlenen eylemde konuşan Adıgüzel, “Son 1 yıl içinde yalnızca Kadıköy’de 5 yurttaşımızı inşaat terörüne kurban verdik. Bu cinayetlerin sorumlusu AKP’nin rant ekonomisidir” diye konuştu. 

Kadıköy Kent Dayanışması tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan Adıgüzel, İstanbul’da özellikle kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı Kadıköy’de hafriyat kamyonlarının sebep olduğu ölümlere dikkat çekerek, “Son yıllarda başta Kadıköy olmak kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı yerlerde yaşanan hafriyat terörünün sorumluları, gerekli denetimleri yapmayan, önlemleri almayan Büyükşehir Belediyesi olduğu kadar ülkeyi inşaat odaklı rant ekonomisine teslim eden AKP iktidarıdır” ifadelerini kullandı. 

“Kentsel dönüşümü siyasi ve ekonomik rant kapısı olarak gören AKP, inşaat sektörünün kentlerimiz, yaşam alanlarımız, gelecek kuşaklarımız üzerinde yarattığı tahribatı görmezden geliyor. Ekonomide günü kurtarmak adına, inşaat sektörüne sınırsız imtiyazlar tanıyan AKP, hafriyat kamyonlarının estirdiği teröre de göz yumuyor” diye konuşan Adıgüzel, ayrıca bu konuyu Meclis gündemine de taşıyacağını belirterek konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması için gerekli adımları atacağını belirtti. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları