loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar'dan sorunlara çözüm önerileri

CHP'li Akar'dan sorunlara çözüm önerileri
Tarih: 29.09.2016 - 11:22
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar her gün bir ilçe programına katılarak ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar her gün bir ilçe programına katılarak ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Kartepe İlçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Akar, ziyaretlerinde sadece sorunları dinleyip notlar almıyor ayrıca sorunların çözümleri için Meclis de yapmış olduğu çalışmaları da dile getiriyor. 

Akar, Birleşik Kartepe Minibüsçüler Kooperatif başkanı Mahmut Aktaş'a önceki gün yapılan bıçaklı saldırı için geçmiş olsun dileklerinde bulunurken Minibüsçülerin yaşamış olduğu sorunlara ilişkin Meclis de bir çok yasa teklifi ve öneri sunduğunun altını çizerek, Minibüsçülerden AKP Milletvekillerinin gelmesi halinde Meclis de neden muhalefetin teklif ve önerilerine destek vermediklerini sormalarını istedi.

AKP’NİN SEÇİM YATIRIMI,VATANDAŞI VE ESNAFI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Akar yılan hikayesine dönen ve vatandaşlarla Minibüsçüleri karşı karşıya getiren 65 yaş üstünün ücretsiz taşınmasına ilişkin sorununun 2014 yılı seçimleri öncesi Meclise getirildiğini belirterek, ‘’ O gün bunun yeterince tartışılmadığını, Minibüsçü esnafının görüşünün alınmadığını Meclis kürsüsünde dile getirdim. Sosyal Devlet olmanın gereği olarak 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın bu kolaylıktan yararlanması gerektiğini ancak bütün yükün Minibüs esnafına yüklenmeyerek Devlet desteğinin sağlanması gerektiğini söyledim. Sadece seçime dönük olan bu düzenleme sonrası da AKP söylediğimize geldi. Defalarca yönetmelik değişikliğine gidildi. Ancak halen bu sorun devam ediyor, ödemeler yapılmıyor. Sizler de haklı olarak bu sorunun çözülmesini talep ediyorsunuz. Buradan AKP iktidarına ve Milletvekillerine de çağrıda bulunuyorum. Sizlerin de geldiklerinde şunu sormasını istiyorum. Bu ve diğer sorunlarınızın çözülmesi için neden Meclis de getirdiğim önergeleri reddediyorlar. Samimiyseler 1 Ekim de Meclis açılacak gelsinler hep birlikte sorunları çözelim.’’ dedi.

K BELGESİ SORUNU İÇİN YASA TEKLİFİMİZ MECLİS’ DE BEKLİYOR

Akar ve CHP heyetinin ikinci durağı Uzunçiftlik Kamyoncular Kooperatifi ve ARSTAŞ Kamyoncular Kooperatifi oldu. Kamyoncular K belgesi, 10 numara yağ, kaplama lastik ve ÖTV ile ilgili sorunlarını Haydar Akar ile paylaştı. Milletvekili Akar, kamyoncu esnafının sorunlarının farkında olduklarını dile getirerek, “Lojistik sektörünün en yoğun şekilde yapıldığı kent burası. Bu konular hakkında meclise teklif dahi sunduk. Kamyoncuların emeklerinin karşılığını almıyor, düşük kazanç ile yüksek maliyet ile geçim derdinde. Kazancı arttırabilmek adına ekmek tekneniz olan milyarlık araçlarınızı on numara yağ ile çalıştırıyorsunuz. Üstüne bir de köprü fiyatları biniyor. Bu sorunları CHP olarak mecliste her seferinde dile getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları