loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aldan: Hablemitoğlu'nun katilini biliyorum

CHP'li Aldan: Hablemitoğlu'nun katilini biliyorum
Tarih: 25.08.2016 - 10:44
Kategori: Gündem

CHP'li Ömer Süha Aldan, Necip Hablemitoğlu'nun öldüren kişiyi devletin bildiğini belirterek katili tarif etti.

CHP'li Ömer Süha Aldan, Necip Hablemitoğlu'nun öldüren kişiyi devletin bildiğini belirterek katili şöyle tarif etti: "Balkan kökenli. Ergenekon'da önemli manipülasyonları oldu. PKK'lılara yönelik olumlu ifadeleri ile gündeme geldi. FETÖ'den tutuklandı."

Emniyet ve devlet içerisindeki Cemaat yapılanmasını belgeleriyle ortaya koyan ve 2002 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden akademiysen ve yazar Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili Ömer Süha Aldan'dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Sözcü'nün haberine göre; DGM Savcısı olduğu dönemde Hablemitoğlu'nun otopsisine de katılan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Hablemitoğlu'nun katili şu anda FETÖ'den tutuklu bir Emniyet Müdürü, bunu ben de biliyorum, devlet de biliyor" dedi. Aldan, "İki kurşundan biri gözü, diğeri kafasının üzerinden girmişti. İkinci kurşun yere düşerken sıkılıyor. Vuruluş şekli itibariyle bir profesyonelin yaptığı saptandı" diye konuştu.

CHP'li Aldan'ın "Hablemitoğlu'nun katili" diyerek tarif ettiği isim, Balkan kökenli. Ergenekon'da önemli manipülasyonları oldu. PKK'lılara yönelik olumlu ifadeleri ile gündeme geldi. FETÖ'den tutuklandı.

Gülen cemaatinin devlet yapılanmasını anlatan Köstebek kitabının yazarı Necip Hablemitoğlu, evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde öldürülmüştü.

CHP'li Aldan DGM savcısı olduğu dönemde Hablemitoğlu'nun otopsisine katılmıştı.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları