loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Arslan: Görülmeyen gençler, CHP ile özgürleşecek

CHP'li Arslan: Görülmeyen gençler, CHP ile özgürleşecek
Tarih: 09.10.2015 - 20:25
Kategori: Siyaset

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP’nin seçim kampanyasında en çok öne çıkardığı gençlere dair projelerini Pamukkale-ART TV'de katıldığı televizyon programında açıkladı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP’nin seçim kampanyasında en çok öne çıkardığı gençlere dair projelerini Pamukkale-ART TV'de katıldığı televizyon programında açıkladı.

Aynı akşam, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile kampus çevresinde buluşan Milletvekili Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm gençlere yazdığı mektubu üniversite öğrencileriyle paylaşarak sorun ve taleplerini dinledi, CHP’nin 1 Kasım’da en çok öne çıkardığı gençlik projelerini kapsamlı biçimde öğrencilerle paylaştı.

KAZIM ARSLAN, PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Kazım Arslan,öğrencilerle sohbetinde şu ifadeleri kullandı:
“ ‘Gençliğini Yaşayan Gençlik’ ” politikası, CHP’nin #ÖnceTürkiye hedefinin temelidir. Görmezden gelinen Türkiye’nin büyük çoğunluğu gençlerimiz yarınımızdır,bugünümüzdür,geleceğimizdir. Bu seçimdeki gençlik politikamız, büyük potansiyel kaynağımız olan öğrencilerimize siyasal katılım, üretkenlik, teknoloji, girişimcilik ve istihdam alanlarını önceleyen birçok yenilikle dolu.



İŞ GARANTİLİ EĞİTİM CHP’NİN MODELİDİR

“Daha fazla iş garantili eğitim ve maddi, sosyal destek için projemiz de, kadromuz da hazır. “Merkez Türkiye” projesiyle 1 milyon kişiye iş olanağı yaratacağız. İş garantili ve sosyal güvenceli meslek liselerinin önemi CHP’nin gençlik politikasının en sağlam ayaklarıdır ve bunu gerçekleştrecektir.

DİPLOMALI İŞSİZLİĞİNE SON VERECEK TEK PARTİ CHP’DİR

Arslan, “Özgüven sahibi, özgürlüğü güvenceye alınmış, gelecek kaygısını daha az yaşayarak bugününü yaşayabilen, girişimci ruhu canlı tutulan gençlik, Türkiye’nin en önemli potansiyelidir. Biz bu cevherin farkındayız, gençlerimizin talebiyle gençlik politikamızı oluşturuyoruz.” İfadesini kullandı.

Milletvekili Arslan, CHP’nin gençlik politikasını şu başlıklarla özetledi:

Görülmeyen Gençler, CHP ile Özgürleşecek

“Gençlik politikalarının oluşturulmasında, eğitim hayatından kopmuş, çalışmak zorunda kalan, işsiz, engelli gençler gibi dezavantajlı tüm gençleri göz önünde bulunduracağız. Eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan iki milyondan fazla genç kızın, telafi eğitimi ve uzaktan eğitim programları ile eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacağız.”

ÜCRETSİZ YURT, KARŞILIKSIZ BURS ve HAZIRLIK DESTEĞİ GELİYOR

“CHP Aile Sigortası Programı kapsamında verilen eğitim yardımlarını üniversiteyi kazanamayan yoksul gençler için (18-20 yaş) devam ettirecek ve aylık 240 TL’ye kadar üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz.
Maddi olanağı yetersiz olan tüm üniversite öğrencilerine Karşılıksız Eğitim Bursu sağlayacağız.
Talepte bulunan tüm üniversite öğrencilerine kamu destekli, geri ödemesi istihdam koşullarına göre ve uzun vadeli olarak yapılandırılmış Yüksek Eğitim Yaşam Destek Kredisi vereceğiz.”



GENÇLİK BÜTÇESİ İLE ÖĞRENCİLER REFAHA KAVUŞACAK

Üniversite harçlarını tamamen kaldıracağız. Yurt sorununu, en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek bir yıl içinde çözeceğiz. İhtiyacı olan tüm gençlere ücretsiz yurt olanağı sağlayacağız.

LİSE ÖĞRENCİSİ LİSE KARTLA TANIŞACAK

25 yaş altındaki tüm gençler için, ulaşımda, kültür ve sanat etkinliklerinde, çeşitli mağaza ve lokantalarda Gençlik İndirimi uygulanmasını sağlayacağız. Gençlik Bütçesi ile gençlere ayrılan kamu kaynaklarını şeffaflaştıracak, STK’lerin etkin denetimine açacağız. Gençlerimizin kültür-sanat etkinliklerine ve kitap, gazete, dergi gibi yayınlara eşit erişimi için, maddi durumu elverişli olmayan lise son sınıf öğrencilerine eğitim yılı içerisinde aylık 100 TL kişisel gelişim katkısı (Lise Kart) sağlayacağız.
Lise son sınıf öğrencilerinin bilgiye eşit şekilde ulaşabilmesi, bilgisayar ve İnternet kullanımında daha yüksek beceri düzeyine çıkabilmesi için 1 GB mobil İnternet erişimini ücretsiz sağlayacağız.

ÖĞRENCİNİN SİGORTASI VE İŞSİZLİK DESTEĞİ DEVLETTEN

Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan gençlere İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 540 TL işsizlik desteği sağlayacağız. “Genç İstihdamlı Büyüme Modelini” geliştirerek genç işsizliğini azaltacağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışanlarının 40 yaşın altında gençlerden oluşmasını sağlayacağız. İstihdam süreçlerinde ve teşviklerde pozitif ayrımcılık uygulayarak, işgücü piyasasının dışında kalan gençleri çalışma yaşamına kazandıracağız. Vergi ve prim indirimleri getirerek, gençlerin kayıt dışı ve güvencesiz şekilde çalıştırılmasının önüne geçeceğiz.

29 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin yarı zamanlı çalışabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, gelir vergisi ve sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Üniversite kampüslerinde, öğrencilere yönelik kısmi süreli istihdam olanaklarını genişleteceğiz.

CHP, DİPLOMALI İŞSİZLİĞİNE SON VERECEK

İş bulamayan üniversite mezunları için, iş piyasasının taleplerine uygun olacak şekilde, uzmanlığı artırıcı bir yıllık burslu eğitim programları başlatacağız. Eğitimlerine devam etmek isteyen işsiz üniversite mezunlarının, burslu olarak yüksek lisans yapmalarına olanak tanıyacağız. Üretken genç nüfusun eğitim düzeyinin yükselmesini, böylelikle gençlerin iş gücüne aktif, donanımlı ve daha yüksek ücretlerle katılmalarını sağlayacağız.

ÜNİVERSİTE İLE SANAYİLERİ CHP BULUŞTURACAK

Üniversite ve sanayi iş birliğini geliştireceğiz. Üniversite kontenjanlarını belirlerken, iş dünyasının taleplerini de dikkate alacağız. Üniversitelerin kariyer planlama birimlerini güçlendireceğiz. İnternet üzerinden ulaşılabilecek, ulusal düzeyde bir staj bilgi bankası kuracağız. Kamu kurumlarında, yükseköğrenim öğrencilerine ücretli staj olanağı sunacağız. Özel sektördeki staj olanaklarının genişletilmesi için teşvik programları uygulayacağız.

ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK, İŞ KURMAK KOLAYLAŞACAK

İş kurmak isteyen 29 yaş altındaki üniversite öğrencileri için KOSGEB kapsamında sektörel eğitim olanakları sağlayacak ve yeterli düzeyde nakit desteği vereceğiz. Askerlik süresini kısaltacağız. Öğrencilerin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylık dönemler halinde tamamlayabilmesini sağlayacağız.



Uluslararası gençlik değişim programlarını, daha fazla ülke ve daha fazla okulla bağlantı kurarak genişleteceğiz. Bu programlara katılan gençlerin ulaşım ve yaşam giderlerini karşılamaya yetecek düzeyde ödenek sağlayacağız. Gençlerin farklı kültürleri tanıması, dünyaya daha açık olması ve uluslararası bir vizyon kazanması için “Hareketli Gençlik” girişimini başlatacağız. Sosyal etkinlik seçeneklerinin az olduğu bölgelerden başlayarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenebileceği “Gençlik Evleri” kuracağız. Merkezi bütçeden yerel yönetimlere ayrılan kaynağın belli bir kısmının, gençlere yönelik sosyal etkinliklerde kullanılmasını zorunlu kılacağız.

Haklarının Bilincinde Bir Gençlik

Gençlerin, sahip oldukları haklar konusunda farkındalık kazanması için “Yurttaşlık ve İnsan Hakları” dersini yeniden düzenleyerek, ortaöğretimde zorunlu hale getireceğiz.

Gençler Her Alanda Söz Sahibi Olacak

TBMM’de bir “Gençlik İhtisas Komisyonu” kurarak, gençlik haklarının etkin şekilde savunulmasını sağlayacağız. Gençlik STK’lerinin, üniversite öğrenci konseylerinin ve İl Gençlik Meclislerinin temsilcilerini kapsayacak bir “Ulusal Gençlik Konseyi” oluşturacağız. Üniversite öğrenci konseylerinin üniversite senatolarında ve fakülte yönetimlerinde temsil edilmesini yasal güvence altına alacağız.



TÜM GENÇLERLE CHP’DE BULUŞALIM

Kazım Arslan açıklamasını şöyle tamamladı:

“CHP iktidarında hiçbir gencimiz yarınını kara kara düşünmeyecek. Genç yaşta yaşam ve geçim mücadelesine atılmak uğruna kendi potansiyelini değerlendiremeyen arkadaşlarımız, teknolojiyle, girişimcilikle tanışacak ve devlet desteğiyle çok daha iyi koşullarda yetişecek. Ülkesine ve kendine çok daha iyi bir gelecek hazırlayabilecek gençliğimiz, CHP’nin #ÖnceTürkiye diyen kadrolarının en çok düşündüğü kitledir. 

Genel Başkanımızın gençlerimize yazdığı mektup, tam da #ÖnceTürkiye ile buluşma çağrısını pekiştiriyor, özgüvenli ve geleceğe güvenle bakan gençliği CHP oluşturuyor. Tüm gençlerimizi CHP’de buluşmaya çağırıyoruz. Hep birlikte çalışarak CHP İktidarını kuralım,öğrencilerin yurt ve burs sorununu çözelim istiyoruz." 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları