loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Arslan: Hülleye hileye karşı millet egemenliği mutlaka kazanacak

CHP'li Arslan: Hülleye hileye karşı millet egemenliği mutlaka kazanacak
Tarih: 21.04.2017 - 14:29
Kategori: Gündem

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında referandum sürecini değerlendirdi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında referandum sürecini değerlendirdi. Arslan, "Sırf sandıktan “evet” çıksın diye seçim güvenliğini ve hukuk güvenliğini yok edenler, milli irade gasp edilirken seyre dalanlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamayı hak etmiyor. YSK’daki hakimlere siyasi talimat verenler, hakimler arasında hukuktanımazlık yarışı başlatanlar, 23 Nisan haftasında ulusal egemenliği ayaklar altına almaya kalkmıştır. " ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:

"Milletin egemenliğini hiçe sayanlar, sırf sandıktan “evet” çıksın, “1-0 olsun benim olsun” mantığıyla sabaha kadar maç yapmaya kalkanlar, hakimlere karar dayatanlar, seçim güvenliğini ve hukuk güvenliğini yok edenler, milli irade gasp edilirken seyre dalanlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamayı hak etmiyor.

Çocuklarımızın baba ve annelerinin kullandığı oyun sandığa yansımasına engel olan, türlü oyunlarla seçime gölge düşürenlerin çocuklarımızın yüzüne bakacak gözü kalmamıştır. Çocuklarımızın yaşamını sandık oyunlarıyla bugünden uçuruma yuvarlayanların, bir milletin kaderini hileyle etkileyenlerin çocuklara söyleyecek sözü tükenmiştir.

Ulusal egemenlik, demokraside sandıkla başlar, milli iradeyi temsil eden yargıyla, meclisle, hükümetle taçlanır, kuvvetler ayrılığı ile güçlenir. Sandıkta kullanılan oya şaibe düşürenler, meclisin çıkardığı seçim kanununu tek adam egemenliği için tanımayanlar, YSK’daki hakimlere siyasi talimat verenler, hakimler arasında hukuktanımazlık yarışı başlatanlar, 23 Nisan haftasında ulusal egemenliği ayaklar altına almaya kalkmıştır. Bu haksız uygulamalarla hukuk güvenliği ve seçim güvenliği kalmamıştır.

Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının binbir zorlukla kurduğu, egemenliği Saray’dan alıp millete adadığı milli irade, 97 yıl sonra hileyle, hırsızlıkla, hukuksuzlukla milletten alınıp yeniden Saray’a, bu defa YSK'nın kanun dışı kararıyla verilmek isteniyor. Biz bu hülleye, bu hileye, bu hırsızlığa, bu şuursuzluğa, bu kanunsuzluğa sonuna kadar direneceğiz ve bu talihsiz kararı yok sayacağız. Ant olsun, 23 Nisanımız kutlu olsun!

Bugün, bütün olumsuzluklara rağmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı en önemli yıldönümündedir.

Referandumdan “Hayır” çıksaydı mühürsüz pusulaları anında seçim iptali için malzeme yapmaya kalkacak olanlar, bugün kanuntanımazlık peşindedir. Ancak bu hukuksuzluklar kimseye kar kalmayacak, bir gün bunu yapanları tarih yargılayacak, cezasını göreceklerdir.

Bu tek adam anayasası, bu “kaptıkaçtı” anlayışı, referandum sürecindeki adaletsizliği sandığa da taşımıştır.

Referandumdaki tüm adaletsizlikler sandığın içine de sızmıştır. Biz mührü namus biliriz. Mührün basılmadığı, milli iradeye gölge düşürüldüğü yerde ulusal egemenlik, ulusal onur ayaklar altına alınmıştır. Ülkemizin imajı bozulmuş, itibarı da sarsılmıştır. Savaş meydanlarında kazanılan, cumhuriyetle taçlanan, devrimlerle yükselen, darbelere karşı milletçe tavır alan ülkemiz, milletin oylarını tanımayan birkaç kişinin hileli ellerinde tek adama teslim edilmek istenmiştir. Buna asla izin vermeyiz! Kanunda yazana değil siyasi talimata bakanlar, milletin iradesini gasp etmiş ve yok saymıştır.

Biz ancak ve ancak demokrasiye ve Cumhuriyete itaat ederiz. Hukuk güvenliğini ve seçim güvenliğini yok edenler, adalete inancı, demokrasiyi göstermelik hale getirmiş, sahtecilik ve hilecilik kâr sayılmıştır. Bunu yapanlar önünüzdeki seçimlerde sandıkta bir kez daha cevabını alacaklardır.

Meclisin çıkardığı seçim kanununu hokus pokuslarla yok sayanlar, mühürsüz seçime imza atanlar bu seçimi gayrımeşru kılmıştır. Millet iradesinin gasp edilmesine ortam hazırlayanlar, hakim diye o koltukta oturamaz, derhal istifa etmelidir.

Milli iradeyi şahsi irade karşısında yok sayan, milletin kararını tek adamlık modeli önünde küçük düşürmeye kalkan hakimler ve siyasetçiler bilsin ki, artık mızrak çuvala sığmaz duruma gelmiştir.

Ülkemizde Hayır oyu vermiş seçmenin ötesinde, hakkıyla, onuruyla sandığa gitmiş, Evet oyu vermiş her bir vatandaşımız da bu seçim hilesinden, demokrasiye hülleden rahatsızdır, öfkelidir ve tepkilidir.

O çuvala giren her bir oy namustur. Milletin kararını koruyamayanlar, dört gündür milletin tercihine sahip çıkamayanlar şahsi namuslarından da söz edemez. Milletin egemenliği, bir oldu bittiye getirilemez, 3-5 kişinin siyasi kararıyla, hukuktanımaz aklıyla yok edilemez.

Bu tek adam anayasası daha yürürlüğe girmeden bağımlı yargı gerçek yüzünü göstermiştir. Tarafsız hakem olması gerekenler, şahsi geleceği için, koltuğu için milletin kaderini ve kararını hiçe saymış, kanunun yerine “onun” dediğini yapmaya kalkmış, kanuna mutlak aykırı bir karar vermiştir.

Biz bu hülleye, bu hileye, bu şuursuzluğa sonuna kadar direneceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Her şeye rağmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, anayasa değişikliğine "HAYIR"diyen, Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkan bütün yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları