loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Arslan: Kadına yönelen şiddete karşı CHP görevde

CHP'li Arslan: Kadına yönelen şiddete karşı CHP görevde
Tarih: 25.11.2015 - 19:08
Kategori: Kadın

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM’de kadın milletvekilleri ve mağdur ailelerle birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Günü konulu basın açıklamasına katıldı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM’de kadın milletvekilleri ve mağdur ailelerle birlikte 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Günü konulu basın açıklamasına katıldı.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, basın toplantısında şu hususlara değindi:

“Kadın örgütlerinin, yargı kararlarına yön veren yasal düzenlemelerin, hükümetin idari önlemlerinin çok daha kapsamlı biçimde ele alınması ve kadına şiddetin kesin kararlılıkla önlenmesi gerekmektedir dedi.Kadın ile erkeği eşit bir konuma getirmek isteyen Büyük Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetinin kadınlara tanıdığı haklar, kadına bakışta Cumhuriyetin ilk yıllarında aldığımız mesafeyi bugünle kıyasladığımızda, çok büyük ölçüde geriye gittiğini görüyoruz.İktidarda 13 senedir işbaşında bulunanlar da bu geri gidişe dur diyecekleri yerde,adeta çanak tutuyorlar.Ana muhalefet vekili olarak buna karşı koymaya çalışıyoruz.Bunun için kadınlarımızla birlikte mücadele etmeye kararlıyız,hep kadınlarımızın yanında olacağız.

2015 yılının 11 ayında 346 kadın, hangi gerekçeye sığınılsa dahi açıkça katledilmiş,yaşamlarına son verilmiştir.Bunlar yetmiyormuş gibi,her 100 kadından en az 43'ü fiziksel şiddetle günboyu karşı karşıya kalmakta, çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımız gelecek hakkından, eğitimden yoksun bırakılmaktadır.Bir çoğunda cinsel tacize uğramaktadır. Mevcut hükümet Özgecan Yasası adını verdiğimiz kanun teklifini Meclis gündemine taşımadıkça, şiddete kalıcı bir yasal önlem almak hala zor gözükmektedir. Sadece bu ay, neredeyse her gün 1 kadının daha yaşamına son verilen ülkemizde, kadın hakları artık yaşam hakkıyla, hayatta kalmak ve varolmakla iç içe geçmiştir.

Biz, kadının şiddet karşısında çok daha özgüvenli, kendi ayakları üzerinde durabilen, Atatürk Türkiyesinde eğitim, istihdam, üretim ve siyaset alanında erkeklerle eşit bir yaşamı paylaştığı günler için çalışmaya devam ediyoruz.

Ankara'da bulunan kadın milletvekili arkadaşlarımız,Genel Merkez Kadın Kollarimiz ile birlikte kadın haklarına,eşitliğe dayalı yaşam hakkına dair kararlı duruşumuz tüm yasama döneminde devam edecektir.

Şiddete uğrayan, yaşam hakkı elinden alınma tehlikesiyle her gün karşı karşıya kalan kadın kardeşlerimiz için, acıyla sarsılan ailelerimiz için şiddete karşı kadınların hayatını kurma mücadelelerine tüm desteğimizi vereceğiz.

Bütün amacımız Büyük Atatürk'ün çağdaşlaşma projesi çerçevesinde bizlere gösterdiği yolda, kadınıyla erkeğiyle, gençleriyle birlikte huzur içinde yaşayan, birlikte üreten ve birlikte çalışan bir toplum profili yaratmak ve ülkemizi hep birlikte kalkındırmak istiyoruz.

Bunları yaparken bütün kadınlarımız için eşit yurttaş olma olma bilinci verilmeli, Cumhuriyetimizin kadınlarımıza kazandırdıkları haklardan vazgeçmeden, bunları gözardı etmeden mücadelemiz devam etmelidir. Kadının eşit yurttaş olma durumuna gelmesi bir an önce sağlanmalıdır. Böyle olması halinde kadına şiddet en aza inecek ve bir gün mutlaka bitecektir."

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları