loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Arslan: Türkiye'de Sosyal Devleti biz yeniden kuracağız

CHP'li Arslan: Türkiye'de Sosyal Devleti biz yeniden kuracağız
Tarih: 07.10.2015 - 19:09
Kategori: Siyaset

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, pazar yerlerini, esnafı,mahalleleri ve evleri ziyaret ederek CHP’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde daha fazla genişlettiği sosyal politikasını tüm ayrıntısıyla anlatmaya devam etti.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli’de partisinin 1. parti olmasına sayılı günler kaldığını belirtti. Arslan, Merkezefendi, Honaz-Kaklık ve Tavas’ın pazar yerlerini, esnafı,mahalleleri ve evleri ziyaret ederek CHP’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde daha fazla genişlettiği sosyal politikasını tüm ayrıntısıyla anlatmaya devam etti.

TOPLUMSAL ÇÖKÜŞÜ ANCAK CHP DURDURUR

Arslan, Türkiye’nin 13 yılda büyük kayıplara uğradığını ve bu büyük yıkımı kaldıracak, eşitlikçi bir sosyal politikayı kuracak tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Kazım Arslan, “Biz, parti ayrımcılığıyla değil, #ÖnceTürkiye diyerek yola koyulduk. Bizim önceliğimiz, sosyal yardımı adaletsiz dağıtım yüzünden alamayan mağdurlardır.” ifadesini kullandı.

SOSYAL YARDIMDA PARTİZANLIĞI BİTİRİYORUZ

Kazım Arslan, ziyaretlerde şu açıklamaları sürdürdü:

“Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, CHP iktidarında hiçbir yuvada, hiçbir vatandaşımın evinde sosyal yardım eksilmeyecek, tam tersine 2 kat fazla dağıtılacak. Sosyal yardım, bir partinin siyasi şovuna malzeme edilmeyecek, tam tersine, bir elin verdiğini öbür el görmeyecek. Hiçbir vatandaşım, sosyal yardıma parti eli değmeden, araya siyasetçiyi sokmadan kavuşacak. Herkesin geliri ve başvurusu titizlikle değerlendirilecek, parti kayırmacılığı tarihe karışacak. Gerçek sosyal devlet ancak ve ancak CHP ile gelecek.



KAYNAĞIMIZ HAZIR, KADROMUZ BELLİ

7 Haziran seçimlerinde gündemden düşürmedigimiz adaletli sosyal yardımları, genişletmeye devam ediyoruz. 1 Kasım Seçim Bildirgemizin temeline yerleşen iki maaş ikramiyede ve sosyal yardımların büyüyerek devam etmesinde kararliyiz.

TÜRKİYE’DE SOSYAL DEVLETİ BİZ YENİDEN KURACAĞIZ

CHP sosyal devleti güçlendirerek sosyal adaleti sağlama hedefine öncelik vererek ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu stratejiler; “kapsayıcı büyüme”, “bütüncül sosyal politika” ve “ön bölüşümdür. Ön bölüşümle yoksul ailelerin çocukları küçük yaştan itibaren izlenecek ve tüm ihtiyaçları bölgesine, gelişim süreçlerine göre değerlendirilecek. Çocuklarımızın tüm eğitim ve yaşamları devletin güvencesinde işleyecek, sosyal adalet küçüklükten başlayacak.

ENDİŞE GERİDE KALIYOR, CHP İKTİDARI GELİYOR

Hiçbirimiz endişe içinde olmasın; #ÖnceTürkiye diyen CHP iktidarında insan öne çıkacak, engelli ve yaşlı aylıklarındaki haneye giren gelir ölçütü uygulamasına son verilecek. On binlerce ailemizin evinden kesilen maaşlar yeniden gözden geçirilecek. Engelli ve yaslilarimiz maaşlarını kesintisiz alacak.

Gazi ve şehit yakını büyüklerimiz milletvekillerine sağlanan tüm sağlık olanaklarından yararlanacak. Calismaya devam eden emeklimizden sosyal guvenlik kesintisi yapılmayacak. Emeklilerimizin sağlık katkı payina duzenleme getirilecek. Emekli ve engellilerimizin zamanlarıni çok daha rahatça gecirebilecegi sosyal alanların yapımına hız verilecek.



AİLE SİGORTASI TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK

Sosyal politikalar, yoksulluğun ve eşitsizliğin tüm boyutlarını dikkate alarak hazırlanacaktır. Bu amaçla kadınlar evde ve toplumda güçlendirilecek, yardım alacak her ailenin 720 Lira aylığı olacak. Yoksul çocukların okul masrafları, üniversiteye hazırlık aşamasını ve üniversite eğitimini kapsayacak biçimde devlet tarafından karşılanacaktır. Aynı hanede bulunan engellilerin, kronik hastalığı olanların ve geliri olmayan yaşlıların durumlarını ayrı ayrı gözeten sosyal destek programları geliştirilecektir. Sosyal yardımlardan, Türkiye’nin ekonomik bakımdan geri kalmış bölgelerinde yaşayanlar öncelikli olarak yararlandırılacaktır.

CHP Aile Sigortası Programı, yoksulluğu tüm yönleri ile ele alan ve ortadan kaldırmayı hedefleyen bütüncül bir sosyal politika projesidir.

17 Milyon Yoksula Büyük Sosyal Politika Geliyor

Türkiye’de 3 milyon 750 bin yoksul hane ve bu hanelerde yaşayan 16 milyon 700 bin kişi var. CHP Aile Sigortası Programı, geliri yoksulluk sınırının altında olan her yurttaşa aylık olarak, düzenli ve yeterli mali destek sağlayacak ve yurttaşların gelirini bu sınırın üstüne çıkaracaktır. Bu destek bir “yurttaşlık hakkı” olacaktır.

Sosyal Yardımlar 2 Katına Çıkacak

CHP Aile Sigortası Programı ile, hâlâ yapılmakta olan sosyal yardımlar, iki
katına çıkartılarak AB ülkeleri ortalaması olan, GSYH’nin %2,5’i düzeyine
yükseltilecektir. CHP Aile Sigortası Programı kapsamında, bebek beslenme
desteği, kreş desteği, genel sağlık sigortası prim desteği, engelli desteği,
yaşlı desteği, askerlik desteği, gebelik desteği, evde bakım hizmeti desteği
vb. destekler sağlanacaktır. Nakit ödemeler kadınların banka hesabına
yapılacaktır. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın GENEL sağlık sigortası primlerini Hazine’den karşılayacağız. "

YOKSUL ÇOCUĞUMUZUN TÜM MASRAFLARINI DEVLET KARŞILAYACAK

"CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile Sigortası, her çocuğa okul öncesinden başlayarak ücretsiz, nitelikli tam gün eğitime yönelik destekler sunacaktır. Her çocuk, 18 yaşına dek sağlık, beslenme, sosyal ve kültürel gelişim fırsatlarından yararlanabilecektir. CHP Aile Sigortası Programı, Mevcut iktidarın sosyal yardım politikalarının tersine, istihdamı ve kadınların
çalışmasını teşvik edecektir.

Aile Sigortası, hanedeki işsizlerin İŞKUR vasıtasıyla iş araması ve meslek kursuna gitmesi koşuluna bağlanacaktır. CHP Aile Sigortası,mevcut iktidarın zayıflattığı bireysel özerkliğin, ailenin ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesini hedeflemektedir. Ailelerin ve bireylerin kendi ayakları üzerinde durabilmesini, geleceğe güvenle bakabilmesini öngörür. CHP Aile Sigortası Programı ile tüm yurttaşlarımız, mutlu ve demokratik bir toplumun temel taşları haline gelecektir.

CHP iktidarında tüm sosyal yardımlar arttırılarak devam edecek,hiç birisi kesintiye uğramayacak.Sosyal Demeokrat bir parti olarak, yoksulun yanında olacağız, yurttaşlarımızın insanca yaşamasına olanak sağlayacağız."

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları