loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Battal İlgezdi’ye İBB ‘dur’ dedi!

CHP'li Battal İlgezdi’ye İBB ‘dur’ dedi!
Tarih: 16.09.2014 - 12:32
Kategori: Yerel

Ataşehir Belediye Başkanı’nın imzalı yazısı ile 2 Haziran 2014 tarihinde İBB’ye yollandı. Bu talebe İBB ‘dur’ dedi...

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Küçükbakkalköy’de sahibi olduğu arazi için 2008 yılında imar planı yapılan iki parselin arasına kendi parselini de ekledi. Bu talebe İBB ‘dur’ dedi.

30 Mart yerel seçimlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisini oluşturan siyasi partiler, parsel bazında yapılan imar planlarına sınırlama getirdi. Yapılan ilk meclis toplantısında bu tür tekliflere hayır denmesine hem Ak Parti hem de CHP grubu ‘evet’ dedi. Bu karardan sonra İBB Meclisi’nden geçen imar plan tadilatlarının sayısı hızla düştü. 11 Eylül 20014 tarihinde yapılan toplantıda bu olayın bir örneği yaşandı ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendi arsası için istediği imar plan tadilatı kabul edilmedi.

Otopark zorunluluğu

İBB Meclisi’nin hayır dediği arazi Ataşehir Küçükbakkalköy’de bulunuyor. İmar planlarında 2 bin 290 metrekarelik arazi konut alanı olarak görünürken yükseklik ise 9.5 metre ile sınırlı tutuluyor. Bu araziyle ilgili ilk değişiklik 2008 yılında yapıldı ve 1/5000’lik nazım imar planında konut alanı, ‘ticaret + hizmet alanına’ çevrildi. Ancak bu çevrilme sadece Barış Kılıç ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eskiden ortağı olduğu Erguvan İnşaat’a ait 46 ve 51. parseller için yapıldı. Plan tadilatı yapılırken de parsel bünyesinde her 30 metrekarelik inşaat alanı için 1 araçlık otopark yapma şartı getirildi.

Başkan imzaladı

1/5000’lik imar planı ticaret + hizmet alanı olarak kabul edilirken emsal 0,35, yükseklik ise 9,5 metre ile sınırlandırıldı. Arazinin 1/1000’lik imar planı teklifi ise Ataşehir Belediyesi’ne seçimlerden hemen sonra, 8 Mayıs 2014 tarihinde geldi. Ataşehir Belediye Meclisi’ne gelen yeni planda ise bazı farklılıklar vardı. Çünkü bu plana Battal İlgezdi’nin ortaklarından olduğu 916 metrekarelik 49 nolu parsel de eklenmişti. Ataşehir Belediyesi tarafından kabul edilen 1/1000’lik uygulama imar planı Ataşehir Belediye Başkanı’nın imzalı yazısı ile 2 Haziran 2014 tarihinde İBB’ye yollandı. Yapılan imar değişikliği İBB’deki raportörlerin önüne geldi. Yapılan incelemede ise bazı pürüzler raportörlerin dikkatini çekti.
Kendi parselini plana ekledi

Raportörler, ilk yapılan 1/5000’lik imar planlarında 49 nolu paftanın olmadığını, daha sonradan eklendiğini belirledi. Ayrıca yeni plan teklifinde, 1/5000’likte şart konan 30 metrekarelik inşaat alanına bir otopark yapılma şartının da kaldırıldığını gördü. Bu durumu ise raporunda şöyle ifade etti: “Söz konusu 1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifi incelendiğinde, ilgili kurum ve kuruluş görüşlerinin 231 pafta, 1900 ada, 46 ve 51 parsellere ilişkin alındığı ve 49 parseli içermediği, 49 parselin ilçe belediye meclis kararıyla teklife dahil edildiği, 49 parsel ibaresinin plan notlarına eklendiği ancak plan başlığında eklenmediği, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün plana eklenilmesi istediği “Ticaret Alanı fonksiyonunun otopark ihtiyacı belirlenirken parsel bünyesinde her metrekarelik inşaat alanı için 1 araçlık otopark alanı ayrılacaktır” şeklindeki plan notunun da teklif plan paftasına eklenmediği tespit edilmiştir.” 

CHP'li Battal İlgezdi’ye İBB ‘dur’ dedi!

İBB reddetti

Yapılan yeni imar planı teklifi bu haliyle 11 Eylül tarihinde İBB Meclisi’ne geldi. Battal İlgezdi’nin projesi kabul edilmedi ve “Uygulama imar planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, yeniden değerlendirilmek üzere ilçe belediyesine iadesine” kararı verildi.

Öğe Demirken - Vatan Gazetesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları