loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Biçer: Değerlerimizi yok etmek isteyen zihniyete geçit vermeyeceğiz

CHP'li Biçer: Değerlerimizi yok etmek isteyen zihniyete geçit vermeyeceğiz
Tarih: 19.09.2017 - 09:50
Kategori: Kadın

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Belirli Gün ve Haftalar' çizelgesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yerini '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gibi programların yer almasına CHP'li Tur Yıldız Biçer tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen "Belirli Gün ve Haftalar" çizelgesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yerini "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ile "İstanbul’un Fethi" gibi programların yer almasına Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer büyük tepki gösterdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li vekil Biçer; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sene okullara gönderdiği belirli gün ve haftalar çizelgesinde artık 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yer almıyor. Çizelgeye, milli bayramların yerine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve İstanbul’un Fethi gibi programlar dâhil edilmiştir. Söz konusu değişiklik, 8 Haziran 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile “Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ve “Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal ve Kültürel Yarışmalar Yönetmeliği”nin yürürlükten kaldırılmasıyla gerçekleştirildi.” dedi.
Biçer; “Bu eğitim öğretim yılından itibaren kütul amare, 15 Temmuz, kutlu doğum okullarda kutlanacak günler arasına alınmış fakat ulusal Bayramlarımız bu çizelgede yok” dedi. Biçer, ulusal bayramların okullarda kutlanmasına ilişkin hiçbir düzenleme kalmadığını belirterek, “yetkililere sorsanız modern, çağdaş bir harita çiziyorlar ve bu bayramların kutlanmasına ilişkin kanun var. Sözde kanun var fakat bu kanunun herhangi bir maddesinde ulusal bayramlarımızın okullarda kutlanacağına ilişkin bir ibare yok!” ifadelerini kullandı.

MİLLİ BAYRAMLAR BU ÜLKENİN, CUMHURİYETİMİZİ KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN 

BİZLERE EMANETİDİR!

CHP’li Biçer; “Türkiye’de iktidar her zaman iç huzuru korumak zorundadır. Bu çok ciddi bir konu. Cumhuriyetçi kesimin rahatsızlık duyduğu bir konudur. Bayramları okullardan kaldırıyorum ne demek? Asla kabul edilemez! Milli bayramlar bu ülkenin, Cumhuriyetimizi kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir. Bu konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin ivedi şekilde yapılması gerekmektedir. Değerlerimizi yok etmek isteyen zihniyete geçit vermeyeceğiz.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye Yazılı Soru Önergesi verdiğini belirten Biçer, “Bakanlığın, yaptığı bu hatadan dönmesini bekliyoruz. Değerlerimize yer vermeyen bu uygulama kabul edilemez!” dedi.
Biçer’in Bakan Yılmaz’a yönlendirdiği Soru Önergesi şu Şekilde;
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen "Belirli Gün ve Haftalar" çizelgesinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yer almamasına ve 8 Haziran 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile “Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği”ve “Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal ve Kültürel Yarışmalar Yönetmeliği”nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin aşağıdaki soruların sorulması gereği doğmuştur.

1) Bakanlığınızca yürürlükten kaldırılan yönetmeliklerde 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yer almakta iken 8Haziran 
2017 tarihli yönetmelikte yer almamasının gerekçesi nedir?

2) “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile “Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği”’nin kaldırılmasının gerekçesi nedir?

3) “Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal ve Kültürel Yarışmalar Yönetmeliği”nin yürürlükten kaldırılmasının gerekçesi nedir?

4) Okullarımızda Milli bayramlar hangi mevzuata göre kutlanacaktır?

5) Okul Müdürlerini 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamalarını zorunlu kılan hukuki düzenleme nedir?

6) Milli Bayramlarımızın okullarımızda kutlanmasını zorunlu kılan bir düzenleme yapmayı ya da genelge yayımlamayı düşünüyor musunuz?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları