loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Biçer'den MEB'e tepki: İzmir Marşı’nı söylemek ne zaman suç oldu?

CHP'li Biçer'den MEB'e tepki: İzmir Marşı’nı söylemek ne zaman suç oldu?
Tarih: 22.03.2017 - 17:22
Kategori: Eğitim

CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresinin, öğrencilerini 'seminer var' diyerek Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürmesinin tepki gösterdi.

Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresinin, öğrencilerini "seminer var" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürmesinin ardından konuya bir tepki de CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer’den geldi. 

Biçer, “15 yıllık AKP iktidarında yap-boz tahtasına dönen her gelen bakanın keyf-e keder şekillendirdiği eğitim sistemimizin son hali gerçekten içler acısı. Bunun ‘’şimdilik’’ son örneği Manisa’nın Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. "Şimdilik" diyorum çünkü güzel ülkemin herhangi bir köşesinde ‘’Yandaşlık” yapmak için can atan kurum yetkilileri peşi sıra yeni skandallara imza atacaktır. Lise yönetimi öğrencilere ders saatinde ‘’üniversite sınavıyla alakalı seminer var ‘’yalanını’’ söyleyerek Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu ‘’Yeni Nesil Yeni Anayasa’’ konulu konferansa götürmüştür. Gidilen yerde olayın farkına varan liseli gençler duruma itiraz edip salonu terk etmeye hazırlanırken okul müdürü ‘’hepiniz hakkında yasal işlem başlatırım!’’ diye bağırıp öğrencileri sindirmeye çalışmıştır. Bu baskıya rağmen dik duruşlarını devam ettiren gençlerimiz salonu ‘’İzmir Marşı’’ okuyarak terk etmiştir. Okul yönetiminin herhangi bir akademik kimliği olmadığı halde gençlere, ‘’Yeni Anayasa’yı’’ anlatan Bilal Erdoğan’ın konferansını dinletmesini değil de öğrencilerin ‘’İzmir Marşı’’ okumasını ‘’siyaset yapmak’’ olarak görüp öğrenciler hakkında disiplin işlemi başlatması olayı kabul edilemez bir hale getirmiştir” diye konuştu.

"DİKTATÖRLÜK YASASI İLK SİNYALİNİ VERDİ"

CHP’li Biçer,  Anayasa değişikliğinin tehlikesine vurgu yaparak, “Okul müdürü olması sebebiyle elinde bulunan ‘’görev ve yetkileri’’, ‘’ şantaj ve tehdit ‘’ malzemesi olarak kullanan bu kişinin durumu, 16 Nisan’da referanduma sunulacak olan ‘’Diktatörlük Yasası’’nın ilk işaretidir. Şimdi getirilmek istenen yeni düzende de ‘’görev ve yetkilere’’ sahip kişinin denetimsiz ve sorumsuz olması ‘’istediğini yapabilme özgürlüğüne’’ sahip olması sağlanıyor. Tıpkı bu okul müdürü gibi“ dedi.

“Öğrencilerden ve velilerinden edindiğimiz bilgilere göre okul yönetimi ‘’Milli Eğitim’den yazı geldiğini’’ öne sürmüş" diyen Biçer, şöyle konuştu:

"Ancak hala bu konu ile alakalı ne bir yazı var nede bir açıklama! Okul yönetiminin suçu milli eğitim müdürlüğüne atması; acaba MEB’de bu işin içinde mi sorularını akla getiriyor. Her kurum konunun bir üst makamdan geldiğini söylemesi akıllara; ‘’Acaba herkes mi bu işin içinde‘’ sorusunu getiriyor! Konu ile ilgili Bakan İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Okul Müdürü, Bilal Erdoğan’ın seminerine katılımı sağlatarak ne elde etmek istemiştir veya etmiştir? Cevabını bekliyorum."

"İZMİR MARŞI’NI SÖYLEMEK NE ZAMAN SUÇ TEŞKİL ETMEYE BAŞLADI?"

CHP’li Biçer, Bakan İsmet Yılmaz’a verdiği yazılı soru önergesinde, “Bilal Erdoğan’ın panelini siyasi bir faaliyet olarak görmeyen okul yönetiminin İzmir Marşı’nı söyleyen öğrencilerle ilgili, ’okula siyaset soktukları’ gerekçesiyle yasal işlem başlatmasını nasıl açıklayacaksınız? İzmir Marşı’nı söylemek ne zaman suç teşkil etmeye başlamıştır?” sorularını yöneltti. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları