loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bircan: Saray bütçesi belli Enez- Keşan yolunun bütçesi belli değil!

CHP'li Bircan: Saray bütçesi belli Enez- Keşan yolunun bütçesi belli değil!
Tarih: 12.02.2016 - 18:33
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Enez- Keşan yolunun 2016 yatırım planında olup olmadığının belli olmadığını belirterek, 'Saray’ın bütçesi belli, hayati öneme sahip Enez- Keşan yolunun bütçesi belli değil. İşte tam AKP’lik bir durum daha' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan Enez- Keşan yolunun 2016 yatırım planında olup olmadığının belli olmadığını belirterek, “Saray’ın bütçesi belli, hayati öneme sahip Enez- Keşan yolunun bütçesi belli değil. İşte tam AKP’lik bir durum daha” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sık sık ölümlü ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı Enez- Keşan yolu ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a vermiş olduğu soru önergesi yanıtında yatırım planının belli olmadığı ortaya çıktı.

Bircan, Enez- Keşan yolunun İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yol olduğunu vurgulayarak, yolun Saros Körfezindeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultanice köyleri ve Enez'e yaz döneminde günlük ortalama 200-300 bin kişinin ulaşımım sağladığını belirtti.

Erdin Bircan’ın önergesini yanıtlayan Bakan Yıldırım, “2014 yılında Keşan-Enez karayolunda Enez Kavşağı-Kılıçköy arasının 5 km'lik kesiminde iyileştirme çalışmaları yapılmıştır.

2015 yılında proje çalışmalarına devam edilmiş olup, geçici bütçe uygulamalarından dolayı 2016 yılı yatırım programı henüz netlik kazanmamıştır” açıklamasında bulundu.

Verilen yanıta tepki gösteren Erdin Bircan, “Bakanlık geçici bütçeyi bahane ediyor ve yatırım programını açıklamıyor. Saray’ın da geçici bütçesi var ve paralar saraya akmaya devam ediyor” diyerek, geçici bütçe nedeniyle yol hakkında bilgi vermemesinin yanlış olduğunu vurguladı. “Hükümetin görevi yatırım planlarını yapmak ve uygulamaktır. Geçici bütçe çıktı harcama yetkileri var, mart ortasında da bütçe Meclis’ten geçecek. Yol ile ilgili bir çalışma yapmayacakları için şuanda kaçamak yanıt vermektedirler” diyen Bircan, konunun takipçisi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları