loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Böke hükümeti istifaya çağırdı

CHP'li Böke hükümeti istifaya çağırdı
Tarih: 29.06.2016 - 16:56
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının gündemini değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının gündemini değerlendirdi. 

CHP Parti Sözcüsü Böke, İstanbul Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Güvenlik güçlerinin terör örgütlerini izlediğini biliyoruz. Ancak siyasi otorite bu izlemeye, istihbarata rağmen güvenlik güçlerini elini kolunu bağlıyor. Acıklı açıklamalar yapılıyor. Ağlayarak, taziye mesajı yayınlayarak, internet kesilerek terör sorunu çözülemez. AKP iktidarı terör saldırıları karşısında eli, kolu bağlı şekildedir. Saldırıyı önlemek yerine sadece seyretmektedir. Hatta teröre yardım ve yataklık yapmaktadır. AKP yetkililerinin ağzından bizzat şu cümleleri hepimiz duyduk, "PKK da IŞİD de terör örgüt değildir. IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın" sözlerini bizzat AKP yetkililerini ağzından duyduk. Dünyanın her yerinde oluyor diyenlere; dünyanın her yerinde sorumlular istifa ediyor, hesap veriyor. Türkiye AKP iktidarının ideolojik saplantıları ile bir terör coğrafyasına dönüştürüldü. Türkiye'nin artık bir radikal ve aşırıcı terör sorunu var" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının gündemini değerlendirdi. İstanbul Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayan Böke şu ifadeleri kullandı: "Terörü lanetleyip bu topraklarda her türlü teröre karşı birlik içinde özgür bir yaşam idealini var etme kararlığını hep birlikte sergilemek zorundayız. Tam da bugün yas tutmanın, lanetlemenin, öfkelenmenin çok ötesine geçmek zorundayız. Bu saldırı bir kez daha şunu gösterdi; AKP iktidarı terör saldırıları karşısında eli, kolu bağlı şekildedir. 

Saldırıyı önlemek yerine sadece seyretmektedir. Hatta teröre yardım ve yataklık yapmaktadır. AKP yetkililerinin ağzından bizzat şu cümleleri hepimiz duyduk, "PKK da IŞİD de terör örgüt değildir. IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın" sözlerini bizzat AKP yetkililerini ağzından duyduk. Teröre onay veren terör ile besleneneler terör ile asla mücadele edemez.

SİYASİ OTORİTE BU İZLEMEYE, İSTİHBARATA RAĞMEN GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ELİNİ KOLUNU BAĞLIYOR

İktidarlarını teröre borçlu olanalar can güvenliğimiz asla sağlayamazlar. Güvenlik güçlerinin terör örgütlerini izlediğini biliyoruz. Ancak siyasi otorite bu izlemeye, istihbarata rağmen güvenlik güçlerini elini kolunu bağlıyor. Acıklı açıklamalar yapılıyor. Ağlayarak, taziye mesajı yayınlayarak, internet kesilerek terör sorunu çözülemez.

DÜNYANIN HER YERİNDE OLUYOR DİYENLERE; DÜNYANIN HER YERİNDE SORUMLULAR İSTİFA EDİYOR

Devlette liyakat esasını tamamen ortadan kaldıran ahlaksız bir kadrolaşmayı ısrarla sürdüren AKP hükümeti terör saldırılarını önceleyecek konumda değildir. Kendi beceriksizliği nedeniyle Türkiye'yi terör coğrafyası haline getirip sonara da Dünyanın her yerinde oluyor diyenlere; dünyanın her yerinde sorumlular istifa ediyor, hesap veriyorlar. Bu kadar can kaybından sonra bir Allah'ın kulu çıkıp istifa etti mi?

TÜRKİYE AKP İKTİDARININ İDEOLOJİK SAPLANTILARI İLE BİR TERÖR COĞRAFYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Türkiye AKP iktidarının ideolojik saplantıları ile şekillenmiş yanlış politikaları sonucunda bir terör coğrafyasına dönüştürüldü.

TÜRKİYE'NİN ARTIK BİR RADİKAL VE AŞIRICI TERÖR SORUNU VAR

Türkiye'nin artık bir radikal ve aşırıcı terör sorunu var. Emniyet istihbaratının raporlarında bu gerçeği görüyoruz. Rapora göre IŞİD, 71 ilimizde örgütlenmiş durumda. Ya hiçbir şey olmamış gibi başımızı kuma gömeceğiz. Ya da terörün bütün nedenlerini siyasi, politik tercihleri oraya koyup bunlarla yüzleşeceğiz. IŞİD bir Türkiye gerçeği olduğu anda Adıyaman'da partimiz bir rapor hazırladı. Yetkililere sesleniyoruz bir zahmet raporu okuyun."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları