loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Böke: Korku iklimine teslim olmayacağız

CHP'li Böke: Korku iklimine teslim olmayacağız
Tarih: 11.01.2017 - 16:16
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke: Türkiye ekonomisi gözümüzün önünde, dakikalar içinde eriyor. Durum böyleyken Cumhuriyetin kuruluşundan 97 yıl sonra bugün yapılan karşı devrimdir. Bu egemenliği halktan alıp bir kişiye verme girişimidir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Böke'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu sabah yeni bir olağanüstülük daha yaşandı. Savcı, Enis Berberoğlu'yla ilgili müebbet hapis cezası istedi. Bu bir hukuk garabetinin çok ötesinde bir önem taşıyor. 

Bu bir basın özgürlüğü davası değil, hukukun siyasete teslim edildiği bir davaya dönüştü. Bir milletvekiline fezleke yazılmadan suç isnat edildi. Savcı, 'Meclis'i saymam, yasaları dikkate almam, milli egemenlikle de işim olmaz' diyor. Anayasa değişikliği teklifine CHP'nin neden karşı çıktığının bir örneğini yaşıyoruz.

Haftalardır bunu anlatmak istiyoruz. Nasıl bir hukuksuzluk ve keyfiyet düzenine karşı olduğumuzu. Demokrasi, cumhuriyet dememiz bu yüzden. CHP olarak milletvekilimizin yanında, arkasında ve beraberiz. Korku iklimine teslim olmayacağız, teslim alınmasına da karşı duracağız.

-Hükümet durumun ciddiyetinin farkında değil. Ekonomi yanarken seyrediyor ve yapılmaması gereken her şeyi yapıyor. Milyonların gözü çare üretsin diye siyasete dönmüş, güvenebilecekleri bir söz, direk arıyorlar. AKP’nin tek derdi var; tek kişinin siyasi ihtirasları uğruna ülkeyi heba etmek. Teröre kurban vermediğimiz her güne şükreder hale geldik. Canımız ve malımız olmadığı kadar tehdit altında. 

-23 Nisan 1920’ den 97 yıl sonra Meclis’te kendini tasfiye etmek için bir oylama yapılıyor. Cumhuriyet rejimini bitirmeyi oyluyor. 97 yıl sonra bugün yapılıyor olan açık bir karşı devrim ve egemenliği halktan alıp saraya ve bir kişiye verme girişimidir.




-Anayasa değişikliği oylamasında dahi anayasa çiğneniyor. Anayasa değişikliği tekliflerinin oylamalarının kapalı yapılması gerektiği yazıyor anayasada. Ancak anayasa yok sayılıyor. Bu anlayışla iş yapanların yazacağı yeni anayasadan ülkeye hayır gelmez. Hukuki uyarı yapıldığında düzeltmeye gitmek yerine, ‘sana ne’ diyecek kadar ülkeyi fütursuz yönetenler var. Verdiğimiz mücadele buna engel olmak içindir. Ekonomi, son siyasi gelişmelerin yarattığı riskle beraber taşınamaz hale geldi. Bu terazi bu sıkleti daha fazla çekmez demiştik.

"Çekileceksiniz ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız"

-OHAL ile ülke bir felakete sürükleniyor. Bunu sürekli kılacak rejim değişikliği ısrarı gündemi kilitliyor. Vatandaş daha borçlu ve fakir bugün itibarıyla. Türk Lirası değer kaybediyor. 3 Ekim itibarıyla hızlanıyor, değer kaybının OHAL’in uzatıldığı tarih. Rejim tartışması yaşanıyor şimdi. ‘Biz 80 milyon başkanı seçelim, başkan her şeye karar versin’ diye bunun nasıl bir felaket yaratacağını bugünden görüyoruz zaten. Gelin yapmayın, Türkiye’ye hali hazırda büyük bedeller ödettiniz bile. Köprüden önce son çıkıştayız. Milyonların geleceğini, 80 milyonun ekmeğini bir kişinin hırsı için yok etmeyin. Bu anayasa teklifini vakit kaybetmeden çekin meclisten. Kenara çekilin mümkünse, biz ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Türkiye ekonomisini 14 yıldır yordunuz ve bir siyasi macerayı kaldıracak güçte değil.

-Merkez Bankası bir buçuk milyar dolar dövizi piyasaya bıraktı, 15 dakikada eridi. Türk lirası değer kaybetmeye devam etti. Yeniden bir demokrasi olma kararlılığı sergilemeden adil, etkin bir ekonomiyi sergileyecek reformlar yapılmadan bu iş çözülemez. Israr edilenden vazgeçilmesi gerekiyor. 

-Çekileceksiniz ne gerekiyorsa biz yapmaya hazırız. Ne yapılması gerektiğini de biliyoruz. Bu teklifle kurulacak tek adam rejimiyle hep beraber fakirleşeceğiz. Ya yol ayrımında bertaraf edeceğiz ve insan onuruna yakışır hayatı 80 milyon için gerçeğe dönüştüreceğiz. Ya da milyonlar için hayat zindan olmaya devam edecek. Meclis’te yapılıyor olan oylamalar cumhuriyetimiz ile ilgili oylamalardır. Bu oylama 80 milyonun refahını, cebini ilgilendiren bir oylamadır. Bize düşen Türkiye’nin topyekün bir mücadele ile devrimle kurmuş olduğu cumhuriyeti el kaldırıp indirerek yok edeceğini sananlara karşı bir hatırlatma yapmaktır. Karşınızda tercihi kalkınma, özgürlük, aydınlıklardan yana olan Türk Cumhuriyetine canla başla sahip çıkacak olan fikri ve vicdanı hür milletvekilleri ve onları Meclis’e göndermiş olan milyonlar var."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları