loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Çamak, 'Doğum Borçlanması'nı Meclis Gündeminde Taşıdı!

CHP'li Çamak, 'Doğum Borçlanması'nı Meclis Gündeminde Taşıdı!
Tarih: 27.06.2016 - 16:58
Kategori: Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, 'doğum borçlanması' adı altında tanınan hakların, ayırım yapılmaksızın tüm kadınlar için uygulanması konusunda kanun teklifi hazırladı.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, 2008 yılında yürürlüğe giren ve doğum öncesinde sigorta girişi yapmış kadınlara “doğum borçlanması” adı altında tanınan hakların, ayırım yapılmaksızın tüm kadınlar için uygulanması konusunda kanun teklifi hazırladı. 

Mevcut kanunlarla, doğum yapmadan önce SSK’ya kayıtlı olarak çalışan kadınlar, doğum sebebiyle çalışma hayatından ve sosyal güvenceden yoksun kaldıkları süreleri borçlanma yoluyla kapatabiliyorlar.

Ancak bu “doğum borçlanması” düzenlemesinden, sadece doğum öncesinde sigorta kaydı olan kadınlar yararlanıyor. Anayasamızın eşitlik ilkesine de aykırılık teşkil eden bu düzenlemeyi değerlendiren Çamak, kanundan doğan mağduriyetlerin giderilmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Böylelikle, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı kaydına bakılmaksızın, sigortalı, genel sağlık sigortalı ve isteğe bağlı sigortalı ayrımı yapılmaksızın; sigorta başlangıç tarihine bakılmaksızın tüm sigortalı kadın çalışanlara ‘doğum borçlanması’ olanağı doğmuş olacak.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları