loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Didem Engin'den organ bağışına destek çağrısı

CHP'li Didem Engin'den organ bağışına destek çağrısı
Tarih: 25.06.2016 - 13:46
Kategori: Siyaset

Kalp nakli bekleyen çocukları hastanede ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Kalp nakli bekleyen çocukları hastanede ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Organ bağışı ile nakil bekleyen hastalarımızı, çocuklarımızı tekrar hayata bağlayabilir, onların ve ailelerinin geleceğe umutla bakmalarını sağlayabiliriz" dedi.

Sadece organ ve doku nakli ile tedavi edilebilen hastalıkların, ülkemizin en önemli sağlık sorunlarının arasında yer aldığını belirten Didem ENGİN, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün artmasından duyduğu üzüntüyü paylaştı. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar için organ bağışının taşıdığı büyük önemi vurgulayan Didem ENGİN, "Ülkemizde ne yazık ki organ bağışı halen istenilen seviyelerde değil. Organ nakli bekleyen hasta sayısı hızla artarken organ bağışları yetersiz kalıyor. Tıbbi ve teknik açıdan organ nakli konusunda başarılara imza atmış doktorlara, sağlık çalışanlarına sahip olmanın gururunu yaşarken, organ bağışının yetersiz olmasının da burukluğunu yaşıyoruz" dedi.

Hastane ziyaretinde kalp yetmezliği çeken çocuklarla ve aileleriyle sohbet eden Didem ENGİN, onların sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları dinledi.

Kalp nakli bekleyen ve sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle bir hafta önce geçici bir çözüm olarak yapay kalp takılan 8 yaşındaki Berk’in annesi Arzu Yılmaz “Organ bağışı ülkemizde yetersiz seviyede olduğu için, nakil bekleyen çocuklar ve aileleri için en zoru beklemek. Ne zaman organ bağışı olacağını bilmeden umutla bekliyoruz, evlatlarımızı yeniden hayata bağlayabilmek için umutla dua ediyoruz. Başka çocukların, başka ailelerin de bu acıları yaşamasını istemiyoruz. Organ bağışı yaşama şansı olan çocuklara hayat vermektir. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı bu konuda organ bağışına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Küçük Berk gibi organ nakli bekleyen birçok hastanın yarınlara umutla ve mutlulukla bakabilmesinin yolunun organ naklinden geçtiğini söyleyen Didem ENGİN, tüm vatandaşları organ bağışçısı olmaya çağırdı ve "Evladını kaybeden bir anne babanın evlat acısı yaşarken organ bağışı kararını alması çok zor, biliyorum. Bağışlanan her organ, kurtarılan bir hayattır. Organ bağışı konusunda duyarlı ve hassas davranan, hayat kurtaran herkese sonsuz bir minnetle teşekkür etmeliyiz" dedi.

Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ’a da çağrı yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, Sağlık Bakanlığı’nın diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde organ bağışı konusunda halkı bilgilendirme kampanyalarına öncelik vermesini istedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları