loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Didem Engin ön seçim ile 2. Bölgeden vekilliğe aday adayı

CHP'li Didem Engin ön seçim ile 2. Bölgeden vekilliğe aday adayı
Tarih: 22.03.2015 - 08:51
Kategori: Siyaset

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve PM üyesi Didem Engin CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile aday adayı...

CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve PM üyesi Didem Engin CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçim ile aday adayı oldu. Didem Engin'in aday sıra numarası 58. Didem Engin seçmenleriyle neden aday olduğunu paylaştı...


Değerli yoldaşlarım,
Hepimizin geleceğini ve siyasal sistemimizi derinden etkileyecek bir genel seçime yaklaşıyoruz.

29 Mart’ta yapılacak ön seçimde, tercihlerinizle partimizi iktidara taşıyacak ve devleti yönetecek milletvekili adaylarını belirleyeceksiniz.

Geçim sıkıntısı içinde, kredi borcundan bunalmış halkımız, işçimiz, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, engellimiz ve milyonlarca işsizimiz, CHP’li adaylarda öncelikle şu soruların cevabını aramaktadırlar:

- CHP zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan ekonomik gidişe dur diyebilecek mi?

- Kadını ve erkeği eşiti görmeyen, kadının ezilmesine göz yuman zihniyete son verebilecek mi?

- Yeni iş sahaları kurabilecek, işsizliğe çare bulacak, mahkemeleri adaletle işletebilecek, yolsuzluğa ve hırsızlığa geçit vermeyip devleti devlet gibi yönetebilecek özelliklere sahip mi?

- Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda laik eğitime ve cumhuriyetin değerlerine daha güçlü sahip çıkacak mı?

- Her vatandaşın kendi kimliğiyle barış ve demokrasi içinde yaşayabileceği bir Türkiye’yi daha güçlü savunabilecek mi?

Bu soruların cevabı sizin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiniz milletvekillerine bağlı. Eğer belirlenecek adaylar geleceğe dair umut ve güven vermez, sadece eleştiren ama çözüm üretmeyen adaylar olursa, o zaman partimiz güçlü bir iktidar seçeneği olarak görülmeyecektir.

O halde,
Partimizin köklü bir değişimle, yeni kadrolar ve yeni söylemlerle halkımızın karşısına çıkması gerekmektedir. CHP milletvekilleri, toplumun tüm kesimlerini daha çok kucaklamalı, sivil toplumun ve kitle örgütlerinin sesine daha çok kulak vermeli, toplumun nabzını Meclis’e taşıyabilmeli ve seçildiği gün seçmenini unutmayacak özelliklere sahip olmalıdır.

Partimizin ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma projelerinin yürütülmesinde, deneyimlerim ve bilgi birikimimle ön safta yer almak, sizin sesiniz olabilmek için milletvekilliğine aday adaylığımı takdirlerinize sunuyorum.
İnanıyorum ki, 

Ön seçimde sandığa gidecek, partimize emek vermiş gençlere ve kadınlara sahip çıkacak ve aday tercihlerinizle CHP’de köklü bir değişime fırsat yaratacaksınız.

"Didem Engin" adının ön seçimde işaretleyeceğiniz milletvekili adayı tercihleriniz arasında olacağına inanarak, desteğiniz için şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

Saygılarımla,
Didem Engin

Didem Engin Kimdir?

Didem Engin, 1977 Ankara doğumludur.
Ankara’daki Fransız Charles de Gaulle Lisesi ve sonrasında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden ikincilikle mezun olmuştur. “Şirketlerin Entellektüel Sermayelerinin Ölçümü” konusunda yazdığı lisans tezi ile ilgili makalesi 2000 yılında Kıbrıs’taki Yöneylem Araştırması Endüstri Mühendisliği Kongresinde yayınlanmıştır.
Avrupa Komisyonu’nun Jean Monnet bursunu kazanarak, Belçika’nın Brugge şehrindeki “College of Europe”da “Avrupa Ekonomisi” üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. Tezini “E-ticarette Rekabet Sorunları / AB ve ABD’nin Yaklaşımlarının Analizi” konusunda yazmıştır.
Çalışma yaşamına Türkiye’deki AB destekli projelerin bütçeleme, ihalelerini yapma, sözleşmelerini düzenleme ve finansmanından sorumlu, Hazine Müsteşarlığı’na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin kurulmasında görev alarak başlamıştır. Çevre, altyapı projeleri, kadınların ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması gibi konuları içeren bölgesel kalkınma programlarına ek olarak sınır ötesi işbirliği, istihdamın geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal içerikli pek çok programda aktif olarak hizmet verdikten sonra, 2004 yılında bir danışmanlık şirketi kurmuştur.
Uluslararası ihale mevzuatı ve teklif hazırlanması konusunda strateji danışmanlığı yaparak, değişik sektörlerde üretim ve ihracat yapan Türk sanayicileri ve şirketlerine Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri’nde çok sayıda iş kazandırmıştır. Kamu ve özel kuruluşların AB’ye uyum sürecinde yeniden yapılandırılmaları projelerinde görev almıştır.
Türkiye’nin yabancı ülkeler ve uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınaî ve mali ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu”’nun (DEIK) Avrupa Birliği ve Asya Pasifik iş konseyleri üyesidir. 2008-2010 döneminde “Türk-Fransız”, “Türk-Belçika”, “Türk-İrlanda” iş konseylerinde yürütme kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2010-2012 donemi için ise “Türk-Çin”, “Türk-İngiliz” ve “Türk-Fransız” iş konseyleri yürütme kuruluna seçilmiştir.
2007 genel seçimlerinde CHP’nin en genç milletvekili adayı olarak İstanbul 2. Bölge’den aday gösterilmiştir. 2008 yılında Istanbul il yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. AB ve Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yayınlanan “CHP İstanbul News” isimli İngilizce bültenin editörlüğünü yapmıştır. 22-23 Mayıs 2010 Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilmiştir. Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
2015 Genel Seçimlerinde CHP'de İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adayıdır.
Çok iyi derecede Fransızca ve İngilizce ile orta derecede İspanyolca dillerini bilmektedir.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları