loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Emir: Anıtkabir'e oyun alanı bir provokasyon muydu?

CHP'li Emir: Anıtkabir'e oyun alanı bir provokasyon muydu?
Tarih: 26.09.2016 - 16:53
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Anıtkabir'e çocuk parkı yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Anıtkabir'e çocuk parkı yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Emir, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, "Anıttepe’deki Anıtkabir yerleşkesinde mozole yakınına ve kafeteryanın karşısına yapılan çocuk parkı, Cumhuriyet – Demokrasi aşığı tüm kesimlerin Ata’mıza gösterdiği saygıyı ve Ata’mızın manevi şahsiyetini yaralamayı hedefleyen bir hakaret olarak algılandığını" belirterek, gelen tepkiler üzerine Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun 24 Eylül 2016 tarihinde oybirliğiyle, oyun alanının kaldırıldığını kaydetti.

Bu bir provokasyon muydu?

CHP'li Emir, Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

"- İlgili oyun parkının yapımına kim veya hangi birimler onay vermiştir? Gerekli izinler ne zaman verilmiştir ve park ne zaman kurulmuştur?

- Çocuk parkının Anıtkabir’e yapılmasının temel amacı nedir? Burada, Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi sevdalılarına karşı yapılan bir provokasyon olduğu dile getirilmektedir. Bu iddia araştırılmakta mıdır? 

- Parkın yapılması konusunda çeşitli öneriler geldiği, yetkili kurumlar tarafından dile getirilmektedir. Bu öneriler kim veya kimler tarafından yapılmıştır? 

- Parkın yapılmasına “Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu” mu onay vermiştir? Onay veren kurum, kuruluşlar veya kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır?

- Parkın yapılmasına maddi destek sağlayan MNG Kargo’ya, bu desteğin yapılması için kim veya hangi birimler başvuruda bulunmuştur?

- Anıtkabir’e yapılan bu çocuk parkıyla, “bir yapalım, bakalım ne gibi tepkiler gelecek” mantığıyla, Atatürk’ümüzün manevi şahsiyetinin zedelenmesi mi hedeflenmiştir? Bu olay da, AKP’nin çoğu zaman farklı konularda uyguladığı taktiklerden biri midir?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları