loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu: 1 Mayıs İşçi Bayramında alanlarda olacağız!

CHP'li Gaytancıoğlu: 1 Mayıs İşçi Bayramında alanlarda olacağız!
Tarih: 29.04.2016 - 17:58
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Gaytancıoğlu'nun açıklaması şöyle:

İşçi ve emekçilerimizin çok zor günler geçirdiği, kayıtsız çalışmanın, taşeronlaşmanın, iş kazalarının, iş cinayetlerinin, çocuk işçiliğinin tüm acımasızlığı ile var olduğu ülkemizde, insanca, özgürce, kardeşçe bir yaşam arzusu ile 1 Mayıs İşçi Bayramında yine alanlarda olacağız.

Tarih boyunca ülkemizde ve dünya’da emekçilerin hak ve adalet arama mücadeleleri süregelmiş, çok büyük bedeller ödenerek önemli kazanımlar sağlanmış ancak ne yazık ki emek tam anlamıyla karşılığını alamamıştır. Ülkemizde emeğinin karşılığını alamayan emekçiler ise meydanlara indiğinde jop ile biber gazı ile karşılaşmış, AKP iktidarı boyunca emeğin en yüce değer olduğu anlayışından uzak bir şekilde politikalar oluşturmuştur. Ülkemizde gelir eşitsizliği artmış emeğin milli gelirden aldığı pay düşmüş, sendikasızlaşma ve taşeronlaşma artmıştır. İşçilerimiz tarafından büyük bir umut ile beklenen kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi gerçekleşmemiş, işçilerimizin umutları ve hayalleri yıkılmıştır. 

Bizler dün olduğu gibi bugün de, yarında, emeğin, emekçinin, alın terinin yanında mücadele etmeye, bu güzelim topraklarda insanca, özgürce ve kardeşçe bir yaşam için var gücümüzle çalışmaya, direnmeye ve her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm emekçilerin, emekten yana olanların 1 Mayıs İşçi Bayramlarını kutluyor, 1 Mayıs 1977’de Taksim’de katledilen işçilerimizi, yurttaşlarımızı saygı ile anıyor, emek mücadelesinde emekçiler ile omuz omuza olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları