loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu: Hiçbir yurttaşımızın can güvenliği bulunmamaktadır

CHP'li Gaytancıoğlu: Hiçbir yurttaşımızın can güvenliği bulunmamaktadır
Tarih: 29.06.2016 - 16:44
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gerçekleştirilen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gerçekleştirilen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Gaytancıoğlu'nun açıklaması şöyle: 

Ülkemizin çok sıkıntılı ve karanlık bir dönemden geçtiği şu günlerde, dün akşam İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen alçakça saldırıda hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Terörü ve terörü destekleyenlere bir kez daha lanet ediyor, sorumluları sorumluluklarının gereklerini yapmaya davet ediyorum.

Bugün ülkemizde yüzlerce koruma ile dolaşan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların dışında maalesef hiçbir yurttaşımızın can güvenliği bulunmamaktadır. Sokakta, otobüste, garda, havaalanında her yerde ölmeye ve öldürülmeye devam ediyoruz. Her patlamadan sonra bir kez daha görüyoruz ki; ülkemizde çok ciddi güvenlik ve istihbarat zafiyeti var. Bu zafiyetler de, ülkemizin huzurunu yok ederek; yurttaşlarımızı karanlık günler ile baş başa bırakmaktadır. Zafiyetin nedeni, her alanda olduğu gibi AKP iktidarının bu alanda uzman olmayan, yetkinliği bulunmayan birçok kişiyi istihbarat ve güvenlik alanında önemli görevlere getirmesi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin partili ilk MİT Başkanını yaratmasıdır.

Bizler, her terör saldırısından sonra hep aynı kınama cümlelerini kullanmaktan utanırken; terörü engellemek ile yükümlü ve sorumlu hükümet yetkililerine sormak isterim, sizler hiç mi utanmıyor, hiç mi sıkılmıyorsunuz? Her terör saldırısı sonrası yaptığınız tek şey yayın yasağı getirmek. Ardından sosyal medyayı yasaklamak. Sosyal medyaya erişimi hemen engelliyor ama bomba ve canlı bombaların patlamasını engelleyemiyorsunuz.

Tüm yurttaşlarımızın bilmesini isterim ki; ülkemiz hükümetin izlediği yanlış dış politika ile adım adım bombaların patladığı, terörün kol gezdiği bir Ortadoğu ülkesi halini alırken, yurttaşlarımız her gün acılı haberler ile kahrolurken; hükümet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dayatma ile getirdiği Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay Yasaları ile Yüksek Yargı Organlarını dizayn etme derdindedir. Herkes bilmelidir ki; tüm bu dayatmaların karşısında Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de terörün bitirilmesi, akan kanın durması, gözyaşlarının dinmesi için her türlü çalışmayı yapmaya ve sorumluluğu almaya hazırdır.

Bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğiyle hayatını kaybeden canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları